Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Komisija za dodelitev Krkinih nagrad se je odločila, da bo med letošnjimi dobitniki te prestižne nagrade za srednješolske raziskovalne naloge tudi naš dijak, letošnji maturant, Andrej Planinšek. Svoje raziskovalno delo bo predstavil na slavnostnem simpoziju prejemnikov nagrad in priznanj Krkinega sklada.

Ideja za raziskovalno nalogo se mu je porodila v drugem letniku, ko je pri predmetu študij okolja predstavil raziskovanje pesticidov v reki Ledavi. Nekaj svojih raziskovalnih ugotovitev in problemtiko onesnaževanja rek je predstavil tudi na mednarodnem srečanju z naslovom Agrosphere – Sustainable city development v mestu Magnitogorsk v Rusiji. Na to srečanje je odšla skupina izbranih dijakov iz osmih slovenskih UNESCO ASP srednjih šol.

Raziskovalno delo je nato poglobil in nadgradil in pripravil izvrstno raziskovalno nalogo z naslovom:  „Prisotnost pesticidov in zdravilnih učinkovin v reki Ledavi „

Prejemniku Krkine nagrade iskreno čestitamo!

 

Iz obvestila o dodeljeni nagradi:

„Spoštovani Andrej Planinšek!

Veseli nas, da ste sprejeli izziv in svojo raziskovalno nalogo prijavili na letošnji razpis Sklada Krkinih nagrad.

Z zadovoljstvom Vam sporočamo, da je Svet Sklada prepoznal Vašo ustvarjalnost in trdo delo  ter Vas izbral za dobitnika letošnje Krkine nagrade. Nagrajena naloga dokazuje Vašo željo po raziskovanju in učenju.

Vabimo Vas, da se s svojimi najbližjimi in mentorji udeležite slovesne podelitve 49. Krkinih nagrad in priznanj za srednješolske raziskovalne naloge, ki bo v petek, 13. septembra 2019, ob 14. uri v Krkini upravni stavbi na Šmarješki cesti 6 v Novem mestu.

Prav tako Vas vabimo, da svojo raziskovalno nalogo predstavite tudi na dopoldanskem simpoziju od 9.30 do 13.45.

Iskreno Vam čestitamo za uspeh, ki ste ga dosegli s svojo prizadevnostjo in s podporo mentorjev.

 

Aleš Rotar, predsednik Sveta Sklada Krkinih nagrad

Fotografija

Dostopnost