Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Uradna razglasitev rezultatov spomladanske mature 2024 bo v četrtek, 11. 7. 2024, ob 10h na terasi šole (v primeru dežja v avli prvega nadstropja). Po uvodnem delu bo podelitev spričeval in obvestil potekala na več mestih v avlah šole – razpored po abecedi kandidatov.

Kasneje bo prevzem spričeval in obvestil možen v času uradnih ur tajništva – glej Uradne ure v času šolskih počitnic

Zadnji rok za prijavo na jesenski rok je petek, 12. 7. 2024. Kasnejše prijave niso možne. Prijaviti se morajo vsi, ki želijo maturo opravljati v jesenskem roku 2024, predvsem tisti, ki:

  • niso izpolnjevali pogojev za spomladanski rok
  • niso bili uspešni na spomladanskem roku
  • želijo izboljševati uspešno opravljeno maturo
  • imajo sklep DKSM za opravljanje v dveh delih (bolezen v spomladanskem roku).

Prijavo s potrebnimi prilogami lahko oddate osebno na šoli ali po priporočeni pošti. Obvezne priloge so kopije spričeval 3. in 4. letnik (ostala odvisno od predmetov), za kandidate, ki niso redni dijaki, pa še kopiji položnic (GJP in RIC). Navodila za obe plačili so na spletni strani RIC-a in šole. Kandidati, ki so dolžni kriti stroške in tega ne bodo storili do roka za predložitev dokazil, ne bodo izpolnjevali pogojev za pristop in bodo odjavljeni od mature.

Vpogled v maturitetno gradivo bo možen preko spleta. Vse informacije glede vpogleda in morebitnega ugovora so objavljene na spletni strani RIC-a: https://www.ric.si

Dopis RIC-a glede vpogledov in ugovorov najdete na https://www.ric.si/splosna-matura/rezultati-splosne-mature-in-varstvo-pravic-kandidatov/.

Kandidate prosimo, da izpolnijo anonimno anketo državnega izpitnega centra (povezava bo v aplikaciji za vpogled v rezultate).

Tomi Zebič, TŠKSM

Dostopnost