Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Na povabilo nacionalnega koordinatorje UNESCO ASP šol Slovenije, g. Jožeta Bogataja, smo se udeležili mednarodnega dogodka v Rusiji. V ekipo izbranih dijakov iz različnih slovenskih srednjih šol je bil za predstavitev svoje raziskovalne naloge na mednarodnem srečanju z naslovom Agrosphere – Sustainable city development povabljen tudi naš dijak Andrej Pleninšek.

Dogodek je organizirala mednarodna jezikovna šola British Club v sodelovanju z univerzo in akademskim licejem. Udeleženci srečanja so bili, poleg naše skupine, še dijaki in mentorji iz Indije, Brazilije, Nemčije in Rusije.

Naša slovenska ekipa je bila sestavljena iz pisane druščine dijakov (tri dekleta in osem fantov) iz devetih slovenskih gimnazij. Celotna skupina dijakov se je izjemno izkazala v svojem znanju, dinamičnosti, ustvarjalnosti in medsebojni povezanosti. Bili so dejansko srce mednarodne ekipe.  Vsak dan smo se vsi skupaj srečali in naredili kratko analizo dogajanja, življenja v gostiteljskih družinah in skupaj načrtovali dogodke zadnjega dneva v Moskvi.

Izkazali so se kot zanesljivi in odgovorni mladi ljudje z veliko mero kreativnosti na vseh področjih. Kot njihova spremljevalka sem bila nanje zelo ponosna in vesela, da so se tako dobro vključili v mednarodno skupnost UNESCO ASP vrstnikov.

Organizatorji so nam izkazali veliko hvaležnost za udeležbo na tem srečanju, nas vsak dan toplo sprejeli in poskrbeli za vse, kar je bilo potrebno. Organizirali so tudi strokovno ekskurzijo v bližnje mesto Čeljabinsk, kjer sta nas na sedežu Fakultete za agronomijo sprejela dekan in predstavnik Ministrstva za kmetijstvo. Osrednji dogodki so potekali na elitni gimnaziji Academic Lyceum of Magnitogorsk. Ravnateljica je bila zelo vesela udeležencev UNESCO ASP šol iz Slovenije in nas je povabila k nadaljnjemu medsebojnemu sodelovanju.

Mag. Darja Silan

 

 

Dostopnost