Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Spoštovani!

Z veliko spoštovanja in, priznam, tudi malo strahu sem pred dnevi prvič odrinila težka vrata v mogočno Plečnikovo zgradbo na Šubičevi 1 kot nova ravnateljica. Tako kot so občutile že mnoge generacije dijakov, ki so pred mano prvič vstopale v ta hram učenosti.

Všeč mi je ta preplet klasike, tradicije in na drugi strani usmerjenost v življenje, sodobnost in aktualnost.

Veliko vprašanj, vtisov in sprememb se dogaja te dni v moji glavi. Do neke mere je zame vse novo, po drugi strani se srečujem z domačnostjo in sprejetostjo. In to mi daje zagon in veselje, hkrati pa tudi ponos, da lahko vodim tako pomembno ustanovo.

Cilj naše gimnazije je dobro poučevanje in kvalitetno znanje. Veliko se danes razpravlja o tem, kaj dobro poučevanje sploh je. Zame to pomeni kvaliteten prenos bogastva znanja, ki je že odkrito in ga vsak potrebuje zato, da lahko svoja raziskovanja umesti in razvija. Pa tudi ohranjanje in vzbujanje radovednosti ter želje po še novem znanju. To bo naše dijake pripeljalo do res kvalitetnega znanja. Ne le za maturo, tudi za življenje, za družbo.  In to lahko dosežemo le s pravim ravnovesjem med kvalitetnim poukom in bogatimi spremljevalnimi dejavnostmi. Ob tem pa brez pristnih medčloveških odnosov ne gre.

Z vso svojo energijo, sposobnostjo in ljubeznijo do ljudi se želim v ta proces vključiti in podpreti vse dobre sile, ki si prizadevajo iskati poti, da bo Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana za vsakega dijaka in profesorja najboljša.

Z željami po dobrem sodelovanju vas lepo pozdravljam

Lidija Žigon, ravnateljica

 

Dostopnost