Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana deluje v samem srcu Ljubljane na Šubičevi 1, v zgradbi, ki jo je projektiral arhitekt, po katerem se imenuje od leta 1997. Lega šole nam omogoča dostop do muzejev in galerij ter drugih kulturnih središč ter oglede raznih kulturnih dogodkov. Prav tako jo odlikujejo odlične prometne povezave.

Šola ima bogato tradicijo, na katero smo ponosni. Prizadevamo si, da bi tradicijo dobre šole nadaljevali in razvijali kvaliteto pouka in dobrih odnosov. Tako se naša gimnazija poleg kakovostnega pouka že vrsto let odlikuje z bogato ponudbo možnosti za učenje tujih jezikov (angleščine, nemščine, francoščine, italijanščine, španščine in latinščine) v sodelovanju z rojenimi govorci, gledališkimi skupinami v tujih jezikih, številnimi drugimi obšolskimi dejavnostmi (astronomija, tečaj kitajščine, likovne delavnice, prostovoljno socialno delo …), zvezdno opazovalnico Pavla Kunaverja, strokovnimi tabori, mednarodnimi izmenjavami ter strokovnimi ekskurzijami doma in v tujini. Naša šola je bila aktivno vključena v projekte v sodelovanju z Zavodom za šolstvo: Timski pouk, Digitalno opismenjevanje in medpredmetno povezovanje, Samoevalvacija, Obogateno učenje tujih jezikov in projekt Inovativna pedagogika 1:1. Zelo uspešno sodelujemo v mednarodnih projektih Jeziki štejejo (Ješt), Erasmus+ in Comenius ter Kulturna dediščina v rokah mladih.

Na Plečnikov rojstni dan organiziramo kulturno prireditev Srečanja, na kateri se sedanji dijaki srečajo z nekdanjimi, danes priznanimi strokovnjaki in ustvarjalci. Na Plečnikovih dnevih naši dijaki predstavijo svojo pestro ustvarjalnost sošolcem, staršem in širši javnosti. Leta 1997 smo se vključili v Unescovo mednarodno mrežo šol. S članstvom smo se obvezali, da bomo v okviru šolskega dela dijake še posebej osveščali, izobraževali in vzgajali za aktivno uresničevanje Unescovih načel: vzgoja za mir, človekove pravice in demokracijo, medkulturna strpnost in sožitje, okoljska vzgoja ter vloga posameznika v obdobju globalizacije in novih medijskih razsežnosti. Veseli in zadovoljni smo, ker se naši  dijaki dobro pripravijo na maturo in so uspešni na nadaljnji študijski in življenjski poti. Oglejte si predstavitev.

 Vizija šole: V vzpodbudnem okolju do znanja za jutri!

 Gimnazija-Jozeta-Plecnika-Ljubljana  GJP fasada web  GJP lokacija web

Dostopnost