Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Posredujemo vabilo na brezplačno poletno šolo za dijake, ki jo organizirajo Karierni centri Univerze v Ljubljani. Poletna šola »Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate« bo potekala v tednu od 27. do 31. 8. 2018.

Namen poletne šole je spodbuditi dijake, da začnejo pravočasno razmišljati o izbiri študija, da prepoznajo svoje interese, osebnostne lastnosti in kompetence, se seznanijo z možnostmi študija in zaposlovanja v prihodnosti in se tako lažje odločijo glede nadaljnje študijske in karierne poti.

V dopoldanskem delu »Kam in kako?« se bodo lahko dijaki vsak dan poletne šole udeležili delavnic, s katerimi bodo pridobili vpogled v svoje interese, osebnostne lastnosti in kompetence. Program je obogaten tudi s splošnimi vsebinami kot so informacije o visokošolskem sistemu (kaj je univerza, fakulteta, akademija, kaj enovit študij in kaj skupni študijski program …), o samem vpisnem postopku ter o široki paleti priložnosti za mednarodne izmenjave. Po delavnicah sledi sklop »Faksi v praksi«, kjer bodo sodelujoče fakultete in akademija študij predstavile na praktičen in interaktiven način. Po kosilu sledi obisk različnih podjetij/institucij (Cosylab, RTV, Inštitut za radiologijo, IGEA, NLB, Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje, Lek, Ljubljanski grad), kjer bodo dijaki na zanimiv način spoznali poklice, ki jih morda še ne poznajo, ter se pobliže spoznali z delom, ki ga opravljajo posamezniki.

Poletna šola je izbirnega tipa, kar dijaku omogoča, da si program prilagodi po svojih željah in se prijavi na tiste delavnice, fakulteto/akademije ali podjetja/organizacije, ki so zanj zanimivi. Prijavljajo se na posamezne delavnice in ne na celotno poletno šolo (do prijave lahko dostopajo na spletni strani kariernega centra: https://www.kc.uni-lj.si/). Poskrbljeno bo za kosilo in prigrizke.

Celotno trajanje poletne šole bodo na voljo tudi karierni svetovalci za individualne posvete, potrebna je predhodna prijava na poletnasolakc@uni-lj.si

Za dodatne informacije lahko pišete na poletnasolakc@uni-lj.si ali pokličete eno od kariernih svetovalk:
– Tanjo Potočnik Mesarić, 01 3203 041,
– Tino Premelč, 01 2003 297,
– Sabino Mikuletič Zalaznik, 01 2418 698.

V poletnih mesecih bodo na fakultetah in akademijah Univerze v Ljubljani potekale tudi druge poletne šole, kjer bodo lahko dijaki pridobili/poglobili znanje in praktične izkušnje posameznega strokovnega področja, s pomočjo katerih se bodo morda lažje odločili za nadaljnji študij. Več informacij o posameznih programih pa si lahko dijaki preberejo na spletni strani kariernega centra.

Šolska svetovalna služba in vodstvo GJP Ljubljana

Poletna šola – program

 

Dostopnost