Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Želimo Vam prijetne božične praznike in srečno novo leto 2018

ter čestitamo ob dnevu samostojnosti in enotnosti!

Za skupnost Gimnazije Jožeta Plečnika Ljubljana  ravnatelj Anton Grosek    

 

Spoštovani dijakinje in dijaki,

spoštovani profesorice in profesorji ,

spoštovani sodelavke in sodelavci šole,

spoštovani starši!

Vsem – dijakom, profesorjem, sodelavcem šole in staršem se iskreno zahvaljujem za prijazno sodelovanje  in za dobro opravljeno delo in učenje, in sicer za vse obdobje od 1. julija 1999, ko sem s ponosom  postal ravnatelj naše gimnazije, do 25. 12. 2017, ko se upokojim.

Z veseljem vam sporočam, da bo nova ravnateljica ga. Lidija Žigon, prof., nastopila mandat 26. 12. 2017 in zato vsem želim uspešno sodelovanje pri oblikovanju in uresničevanju vizije šole ter veliko veselja in zadovoljstva pri skupnem delu.

V iztekajočem se letu 2017 ste naši dijaki in profesorji dosegli zelo lepe uspehe tako na šolskem področju kot na področju interesnih dejavnosti in OIV ter pri strokovnem delu. Mnogi ste dosegli najvišja priznanja na posameznih predmetnih področjih, bili ste izjemno uspešni na področju mladinskega raziskovalnega dela,  izvedli ste zelo lepe  kulturne prireditve, aktivno ste sodelovali pri organizaciji in izvedbi Plečnikovega raziskovalnega tabora, ste aktivni  ekologi in lepo skrbite za šolski bio terasni vrt. Izvedli ste Šubafest v organizaciji odbora za veliko sprehajalno teraso, ki jo urejate v prostor dijaškega druženja.

Nekateri dijaki imate še veliko šolskih obveznosti do 15. januarja 2018, do zaključka prvega polletja. Želimo vam, da zberete dovolj volje in moči, da se boste dobro naučili in boste del novoletnih počitnic namenili, poleg rekreacije, učenju. Apeliram na sošolke in sošolce, ki ste uspešni pri učenju, da s tovariško pomočjo spodbujate svoje sošolke in sošolce in jim pomagate tudi med novoletnimi počitnicami.

Tudi v letu 2017 so se zgodile mnoge naravne nesreče in vaša dobrota ter prostovoljno delo sta mnogim olajšala težave in za to se vam ponovno iskreno zahvaljujem. Ob tem pa vas prosim, da bodite med novoletnimi počitnicami še posebej pozorni na varnost v prometu in v športu in spomnimo se v času novoletnih počitnic vseh, ki morebiti potrebujejo naš nasmeh ali dobro besedo.

Dan slovenske samostojnosti in enotnosti, 26. december, je praznik, ki nas, državljanke in državljane Republike Slovenije, spominja na prelomni plebiscitni čas, ko smo državljani Slovenije združili svoje moči za uresničitev stoletnih sanj o samostojni domovini Sloveniji in na to smo upravičeno ponosni.
Ob prazniku naše domovine 26. decembru, dnevu samostojnosti in enotnosti, vam iskreno čestitam.

Vsem voščim miren in vesel božič in srečno, zdravo in uspešno novo leto 2018 ter veliko veselja pri učenju in delu.

Ravnatelj  Anton Grosek, prof. pedagogike       

 

Dostopnost