Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Glas mladih slikaMladinski svet Slovenije vabi dijake k sodelovanju na natečaju GLAS MLADIH na temo pomena Evropske unije. Mladi lahko v natečaju sodelujete z različnimi prispevki; fotografije, posnetki, misli, kratki sestavki, risbe, stripi ipd.; skratka, v katerikoli obliki. Ne gre zgolj za promocijo EU, pač pa predvsem želijo, da bi se čim več mladih zavedalo, da odločitve, ki se sprejemajo v EU, močno vplivajo na naše vsakdanje življenje. Prav tako želijo mlade spodbuditi, da bi izkoristili čim več priložnosti, ki jim jih nudi EU.

Gre za natečaj, namenjen vsem v starosti od 15 do 35 let, kjer bi še posebej radi k sodelovanju spodbudili prav dijake. Po zaključku natečaja bodo podelili 3 denarne nagrade – v bruto vrednosti 300, 200 in 100 evrov ter vsaj še 7 manjših materialnih nagrad.

Pod temo natečaja – pomen Evropske unije – je mogoče vključiti kakršnekoli tematike, povezane z Evropsko unijo; na primer:

– Kaj (zame) pomeni biti Eropejka / Evropejec?

– Povezanost med različnimi narodi in kulturami.

– (Večje) možnosti za šolanje in zaposlitev v tujini.

– Svoboda gibanja (potovanja) po državah Evropske unije.

– Zakaj se / se ne udeležiti volitev v Evropski parlament?

– Ali menite, da boste v prihodnosti izkoristili možnosti, kot na primer:

študij v tujini, služba v tujini, izmenjave mladih in druge mednarodne aktivnosti – in kako si predstavljate te aktivnosti?

Mlade vabijo, da so kritični, polemični, sarkastični, resni, zabavni, pozitivni, negativni, nenavadni, konvencionalni, inovativni, uporniški  itd.

Izdelku, ki ga boste prijavili v natečaj, je potrebno priložiti izpolnjen obrazec (priponka) ali na spletni strani www.mss.si. Čas za prijavo v natečaj je do 11. maja 2014. Prijave so možne po e-pošti na glas.mladih@mss.si ali na Mladinski svet Slovenije, Dunajska 5, 1000 Ljubljana. Vse informacije prav tako najdete na spletni strani ali nam pišete na glas.mladih@mss.si.

Posredovala Tanja Baumkirher, Mladinski svet Slovenije

Dostopnost