Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Teden pisanja z roko, ki je potekal od 22. do 26. januarja, smo letos obeležili z dejavnostmi, ki jih je deset profesorjev izvajalo v 16 oddelkih pri sedmih različnih predmetih.

Pri pouku slovenščine so dijaki napisali pismo svojim naslednikom, ki bodo našo šolo obiskovali čez 20 let. V pismu z naslovom Moje pismo je moja dediščina so predstavljali, kako poteka pouk in katere pripomočke uporabljajo, razmišljali o prepovedi rabe mobilnih telefonov med poukom, o branju, pisanju z roko, učnih vsebinah pri slovenščini … V nekaterih razredih so z roko napisali tudi uradni življenjepis.

Pri francoščini so dijaki v pismu napisali, kaj imajo v svoji šolski torbi, pri španščini so opisali svoj dan in zapisali svoje vtise o učenju španščine, pri matematiki so prepisovali matematične definicije, pri zgodovini so se učili o razvoju pisave, pri biologiji so razmišljali o skrbi za okolje, pri likovni umetnosti pa so slikali z roko in izdelali frotaž.

Vse izdelke so dijaki ustvarili z mislijo na to, da jih bodo čez 20 let prebirali njihovi nasledniki na naši šoli in tako spoznali, kakšno je bilo šolsko življenje v letu 2024. 

Lara Stele, koordinatorica

Izdelki

Dostopnost