Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Letos smo že enajstič praznovali Plečnikov rojstni dan kot kulturni praznik šole. Praznik, ki smo ga poimenovali SREČANJA 2010, je bil na Plečnikov rojstni dan 23. januarja. Za praznik smo pripravili kulturno prireditev pod mentorstvom Irene Zorko Novak, prof. angl. Letošnji gostje na Srečanjih so bili: pesnica Maruša Krese, fizik in astronom Boris Kham, glasbenik Igor Leonardi in koreografinja ter plesalka Sinja Ožbolt.

Kulturna prireditev se je pričela ob 19.00 z glasbeno  točko in pozdravom dijakov in nato nadaljevala s pozdravnim nagovorom ravnatelja in župana MOL. Sledil je kulturni program, v okviru katerega so se nekdanji dijaki gimnazije predstavili našim dijakom, učiteljem in gostom. V kulturnem programu ob Plečnikovem rojstnem dnevu so se prepletale glasba, pesem in recitacija.
Pred Srečanji so na šoli potekali Plečnikovi dnevi s programom:

19. 1. je potekala predstavitev ekskurzije na Novo Zelandijo in javna razprava o medkulturnem dialogu v Sloveniji. Naslednjega dne je bila na vrsti šahovska simultanka, sledil je večer, namenjen staršem »Starši staršem«, predstavljene pa so bile tudi arhitekturne rešitve za obnovo šole. 21. 1. so dijaki predstavili študij okolja in strokovno ekskurzijo na Ciper, sledilo je poročilo o opazovanju sončnega mrka na Kitajskem. 22. 1. je bil namenjen literarnemu večeru »Jeziki skozi sliko in glasbo«.

Dostopnost