Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Na našo šolo prihaja razstava z naslovom »Fair foto«, ki je del vseslovenskega projekta Obleka naredi človeka. Namen tega dogodka je spoznati, od kod prihajajo naša oblačila, kakšen vpliv ima njihova izdelava na ljudi in okolje, kako vplivajo na naše zdravje ter kaj se z njimi zgodi, ko jih enkrat nehamo uporabljati.

Fotografska razstava je nastala kot posledica sodelovanja Društva fotografov Fotorama z nevladnimi organizacijami in prikazuje modo na drugačen način. Na delavnici Društva fotografov Fotorama je nastala foto zgodba, ki pripoveduje zgodbo tistih, ki se v Sloveniji že zavedajo pomembnosti etičnega oblačenja – izbiranje med oblačili iz druge roke, izmenjave, ponovne uporabe, predelave in nošenje oblačil, narejenih po načelih pravične trgovine. Modeli so iz lastnih garderob ponovno pobrali vsa oblačila, narejena po zgoraj naštetih načelih, fotografi mentorji in udeleženci pa so jih na fotografski delavnici fotografirali.

Razstava bo na ogled dijakom do 19. ure, nato pa vsak dan med glavnim odmorom od 10.25 do 10.55 in v okviru pouka oz. mladinskih ur po presoji učitelja.

Lepo povabljeni na ogled!

Fair foto 1Fair foto 2

Dostopnost