Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

V petek, 9. 9. 2016, smo se dijaki in mentorji (28 + 4) izbirnega predmeta biologija odpeljali do Cerkniškega jezera. Tam smo opravili prve terenske vaje s spoznavanjem vodnih in kopenskih habitatov Cerkniškega jezera. Sledil je odhod v dom CŠOD Rak v Rakovem Škocjanu.

V soboto, 10. 9., so potekale terenske vaje v 4 skupinah (gozd, gozdni rob, travnik, vodni pas in obrežni del reke Rak). Pri raziskovanju sta sodelovala tudi dva naša bivša dijaka: Gašper Šolinc (študent magistrskega študija biologije) ter Domen Maj Fras, letošnji maturant iz biologije. Gašper Šolinc je s pomočjo aparatur, ki si jih je izposodil na fakulteti, izvedel poskus, s katerim je dijakom pokazal delovanje čutilnih organov pri žuželkah.

V nedeljo, 11. 9., so v dopoldanskem času sledile predstavitve terenskega dela z razpravo in evalvacijo.

Delovno vzdušje smo popestrili s praznovanjem 18. rojstnega dneva enega od dijakov.

Veseli nas, da smo v lepem jesenskem vremenu in z bogatimi izkušnjami terenskega dela tako dobro izpeljali naš delovni vikend.

cerkniško jezero- terenske vaje (3)cerkniško jezero- terenske vaje (4)cerkniško jezero- terenske vaje (5)cerkniško jezero- terenske vaje (7)cerkniško jezero- terenske vaje (8)cerkniško jezero- terenske vaje (9)cerkniško jezero- terenske vaje (6)

Dostopnost