Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

V okviru meddržavnega sodelovanja med avstrijskimi in slovenskimi učitelji se bomo v času od 24. do 26. oktobra s skupino 20 dijakov naše šole mudili na povratnem obisku Dunaja. K sodelovanju smo pritegnili zlasti tiste, ki so v preteklem šolskem letu z zanimivim programom lepo sprejeli avstrijske vrstnike, ko so prišli na obisk v Ljubljano.

Da bi se dijaki med potovanjem znašli v čim bolj avtentičnih situacijah, smo se odločili za potovanje z vlakom, na Dunaju pa se bomo vozili z javnimi prometnimi sredstvi. Podjetje Wiener Holding, ki mesto upravlja, nam za prvi dan obljublja ogled mesta, zlasti se bomo seznanili z zapletenim, a zelo učinkovitim prometnim sistemom, večer pa bomo preživeli v središču mesta in si iz tramvaja ogledali lepo razsvetljene arhitekturne znamenitosti. Nastanjeni bomo v hostlu v bližini mestnega jedra.

Petek dopoldne bomo preživeli ob druženju z dijaki šole gostiteljice na Castelligasse 9 v okrožju Margareten, popoldne se bomo pod vodstvom dijakov gostiteljev odpravili na lov za zakladom, v soboto dopoldne pa bodo imeli dijaki možnost obiska muzejev in galerij, lahko pa se bodo tudi malo razgledali po nakupovalnih ulicah.

Dijake bova spremljali profesorici mag. Jožica Flis Sušjan in Alenka Smole Legat.

Dostopnost