Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

V petek 16. 6. 2017, bomo za dijake 2. In 3. letnikov izvedli medpredmetne ekskurzije v štiri različne smeri po Sloveniji in zamejstvu.
Ekskurzija je za vse dijake obvezna. Odpovedi so možne zgolj v primeru dlje trajajoče bolezni ali vnaprej odobrene odsotnosti (npr. zdravniški pregledi, odobreno družinsko potovanje ipd.). V tem primeru starši pošljejo obvestilo o odsotnosti dijaka v tajništvo šole na elektronski naslov info@gjp.si

Odjave sprejemamo do srede, 14. 6. 2017, do 12.00.

Prilagamo program strokovnih ekskurzij.

Želimo srečno pot in lep pozdrav!

Ravnatelj Anton Grosek, prof. pedagogike

ODHODI IN OPISI POTI:
1. KRAS
Odhod 2.letniki: 7.15 s parkirišča Dolgi most
Odhod 3.letniki: 8.15 s parkirišča Dolgi most
Opis poti: ogled kraškega naselja Lokev (Taborski stolp – vojaški muzej, cerkev Sv. Mihaela); sprostitev v zelenju Kobilarne Lipica; ogled Kosovelove spominske sobe v Sežani; avtobusni ogled osrednjega dela matičnega Krasa in naselja Štanjel (arhitekturni biser Krasa z ozkimi ulicami in kamnitimi hišami, Ferarrijev vrt, galerija likovnega ustvarjalca Lojzeta Spacala na gradu …).
Predviden čas prihoda: 15.30 (avtobus 1), 16.30 (avtobus 2).

2. GORENJSKA
Odhod 2.letniki: 8.15 s parkirišča Dolgi most
Odhod 3.letniki: 8.15 s parkirišča Dolgi most
Opis poti: ogled Tavčarjevega dvorca na Visokem v Poljanski dolini; predstavitev slovenskega politika in pisatelja Ivana Tavčarja; ogled starega mestnega jedra Škofje Loke, enega najpristnejši slovenskih srednjeveških mest; ogled mestnega jedra Kranja; ogled podzemnih rovov mesta Kranja, starega mestnega zaklonišča, ki je nastalo med drugo svetovno vojno.
Predviden čas prihoda: 15.30.

3. KOROŠKA
Odhod 2.letniki: 8.00 s parkirišča Dolgi most
Odhod 3.letniki: 8.00 s parkirišča Dolgi most
Opis poti: ogled Minimundusa in multivizije v Planetariju; ogled starega mestnega jedra Celovca; obisk deželne hiše ter knežjega kamna; ogled cerkve Gospa Sveta in vojvodskega prestola.
Predviden čas prihoda: 17.30.

4. DOLENJSKA
Odhod 2.letniki: 8.00 s parkirišča Dolgi most
Odhod 3.letniki: 8.00 s parkirišča Dolgi most
Opis poti: predstavitev Trubarjeve domačije na Rašici; predstavitev Levstika, Stritarja in Javorška v Levstikovem domu v Velikih Laščah; suha roba in lončarstvo nekoč in danes v Obrtnem centru na ribniškem gradu, Kočevarji in novejša zgodovina Kočevske v kočevskem muzeju; vožnja čez nekoč za javnost zaprto območje Gotenice in Kočevske Reke (cerkev, spominsko obeležje ustanovitve slovenske vojske).
Predviden čas prihoda: 17.00.

Dostopnost