Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

V torek, 21. 1. 2014, je potekal drugi dan 10. Plečnikovih dnevov na Gimnaziji Jožeta Plečnika Ljubljana. Poročevalki Kristina Gradišar in Dominika Tomanović iz 2. D sta obiskali literarno-glasbeni program, ki je spremljajoči program letošnjih četrtkovih Srečanj.

Plecnikovi Tinkara 2014Plecnikovi Lara 2014

Prvi se je predstavil Tomaž, dijak četrtega letnika, ki je recitiral kratek odlomek iz zgodbe Penzion avtorja Jamesa Joyca, ki jo je prevedla Tina Mahkota. Priznana prevajalka, ki je letos prejela Sovretovo nagrado, je bila dijakinja naše šole, maturantka leta 1984, in je ena izmed štirih povabljenih gostov na letošnjih Srečanjih. Poleg nje se bodo letošnjih Srečanj udeležili še Slava Suhač, Ana Kučan in Tilen Genov.

 

Tomažu je sledila Tinkara, dijakinja drugega letnika, ki je nastopala sama, ker se njen zunanji ansambel ni mogel udeležiti današnje kratke prireditve, vendar pa se je prijazno odzvala povabilu, da nastopi sama. Zaigrala nam je na saksofon.

Kot tretja in zadnja nastopajoča sta se nam predstavila Martin in Pia, dijaka tretjega letnika, ki sta »odigrala« poezijo Jureta Detele. Deklamirala sta zelo doživeto in prepričljivo. Pesnik Jure Detela je bil maturant naše gimnazije leta 1968, umrl pa je leta 1992.

Besedilo: Kristina Gradišar, Dominika Tomanović, 2. D

 

Dostopnost