Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Med vikendom od 20. do 22. oktobra smo bili v okviru priprav na Nemško jezikovno diplomo (Deutsche Sprachdiplom) dijaki 3. in 4. letnika na pripravah v CŠOD Kranjska Gora. Spremljale so nas prof. Simona Granfol, ki je vodila skupino z dijaki četrtega letnika, in prof. Jasmina Miklič ter mag. Jožica Flis Sušjan, ki sta poučevali dijake tretjega letnika.

Izpopolnjevali smo se predvsem na področju razumevanja besedil (Leseverstehen) ter pisanja obnov (Textwiedergabe), in sicer z uporabo kompleksnejših stavčnih struktur in sinonimov. Obravnavali smo veliko tem, kot npr. migracije, stres in beg možganov. Prav tako smo utrjevali slušno razumevanje (Hörverstehen) ter vadili argumentiranje. V ta namen smo se razdelili še v dodatne skupine, kjer smo se naučili zagovarjati različne aspekte določenih problemov ter jih v nemščini tudi predstaviti.

Kljub napornemu tednu smo se dijaki na jezikovnem taboru uspeli družiti, saj smo odmore in večere porabili za kartanje, ogled filmov in tudi za dolge sprehode, ki jih vsekakor ni manjkalo. Za strpnost in dobro voljo se mentoricam najlepše zahvaljujemo.

Andrej Planinšek, 3. A

Dostopnost