Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Od 6. do 8. aprila 2018 smo se s skupino 19 dijakinj in dijakov pripravljali na izpit za Nemško jezikovno diplomo, ki ga bodo opravljali v naslednjem šolskem letu. Priprave so potekale v CŠOD Radenci v slikovitem kraju ob Kolpi, obdanem z neokrnjeno naravo.

Z dijaki smo utrjevali izpitne vsebine, ki obsegajo bralno in slušno razumevanje, pisanje sestavka na podlagi besedilne iztočnice in grafa ter ustno komunikacijo. Čeprav nas je vabilo toplo pomladno sonce, smo večino časa preživeli v učilnici, privoščili  smo si samo  kratek, a toliko lepši sprehod ob Kolpi. Dijaki so  izkazali  izjemno motivacijo, vztrajnost in delavnost. Samoiniciativno so večkrat presegli načrtovani okvir dejavnosti, pokazali so velik napredek v znanju, še posebej pa sva bili profesorici navdušeni nad visoko ravnijo medosebnih stikov med dijaki in v odnosu do naju.

Tabor sva vodili mag. Jožica Flis Sušjan, prof. in Jasmina Miklič, prof.

Nekaj mnenj udeležencev tabora:

Tabor je – kot vedno – izpolnil moja pričakovanja. Pridobili smo veliko novega znanja in izkušenj. Intenzivnost dela je bila visoka, temu primerno se je povečala tudi stopnja našega znanja nemščine.

Luka, 3. G

Tabor mi je bil všeč, ker smo se zbrano posvetili različnim področjem izpita in seveda ker sta se profesorici zelo trudili in se nam posvetili.

Maša, 3. F

Na DSD taboru sem se veliko naučila. Pri sebi opažam napredek, okolje in vzdušje sta bila prijetna in predvsem spodbudna. Naredili smo bistveno več kot lahko naredimo v šoli, saj je bilo delo  precej bolj poglobljeno in imela sem veliko motivacije, da dam vse od sebe. Tudi družba je bila prijetna in sproščujoča. Skratka, vse super!

Nika, 3. A

Tabor mi je bil zelo všeč. Dobro vzdušje, okusna hrana, odlična družba in prelep razgled. Všeč mi je bilo, ker smo bili v naravi in sem izvedela veliko o DSD izpitu in se veliko naučila.

Jacqueline, 3. A

 

Dostopnost