Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Po povratku z ekskurzije v London, katere program je bil že predstavljen na teh  straneh,  z veseljem ugotavljamo, da je ekskurzija lepo uspela, celo muhasto angleško vreme nas je prijetno presenetilo, tako da smo imeli dva topla sončna dneva.  V svojem  in tudi v imenu spremljevalke prof. B. Klemenčič bi rada posebej pohvalila vse udeležence, da ste bili kljub napornim ogledom ves čas dobre volje in ste vztrajno in radovedno odkrivali London in Cambridge, kamor smo se odpravili na izlet. Mnogi ste že ob povratku spraševali, kdaj gremo naslednjič v London.

 Želimo si, da bi si naslednjič ogledali tudi kakšno predstavo in bi tako spoznali tudi večerni kulturni utrip Londona; če bo dovolj navdušencev, nam to mogoče uspe  že v prihodnjem šolskem letu.

Ekskurzijo bomo podrobneje predstavili na naslednjih Plečnikovih dnevih!

 Jožica Flis Sušjan

 London ladjicaLondon skupinska

 

Še nekaj vtisov dijakov

Let do Londona je bil prijeten, saj smo imeli zelo lepo vreme. Zastrašujoči so bili le napotki: »V primeru, da pristanemo na morju, imate pod sedežem rešilne jopiče s piščalko…« Večina je že letela z letalom, za nekatere pa je bilo to prvič.

 Po pristanku smo se z avtobusom odpravili na panoramski ogled Londona, kjer smo videli Big Ben, London Eye, Tower of London, London Bridge, Westminster Bridge, St. Paul’s Cathedral, The Shard in še mnogo drugih znamenitosti. Povsod smo opazili značilne taksije, dvonadstropne avtobuse in telefonske govorilnice, najbolj pa so nas zanimali lokali Starbucks, ki jih v Sloveniji še ni, v Londonu pa so bili na vsakem koraku. V naslednjih dveh dneh smo si ogledali še univerzitetno središče Cambridge, se peljali po Temzi do Greenwicha, nakupovali na Oxford street, videli kraljičine dragulje, se peljali s panoramskim kolesom (London Eye), si ogledali naravoslovni muzej, Buckinghamsko palačo in Trafalgar Square.

 Vsako jutro smo imeli na voljo angleški zajtrk, na večerjo pa smo hodili v različne pube. Včasih smo se peljali z avtobusom, drugič z vlakom ali podzemno železnico. Presenitilo nas je, kako so se vsi Londončani do nas obnašali res prijazno in kako množice ljudi brez prerivanja vstopajo in izstopajo iz podzemne železnice.

 Na angleškem letališču smo imeli nekaj manjših težav s potovalkami, saj so tam glede tega res strogi, nekateri pa so si nakupili preveč stvari in jih niso mogli spraviti v ročno prtljago, zato so jim na pomoč priskočili sošolci in profesorici. Po dveh urah vožnje nad oblaki smo pristali v Ljubljani.

 Najbolj sem uživala ob pogledu z westminstrskega mostu na najvišjo stavbo The Shard s sončnim zahodom v ozadju. Čeprav me angleška hrana ni preveč navdušila, mi je bil London zelo všeč in upam, da se bom še kdaj vrnila.

Pia Caroline Adamič, 1.B

Super mesto, komaj čakam, da se vrnem! Dobra družba, videla sem veliko novih stvari, ki so preprosto čudovite. Love you London, can’t wait to come back!                     

Pia Cesar, 1. C

 Presenetila me je prijaznost in vljudnost ljudi!

 Laura Gorše, 1. C

  Bilo je čudovito! Let z letalom me je malo skrbel, a je bilo vse OK. Najbolj zanimiva je bila vožnja s panoramskim kolesom.

 Jure Ilc, 1.C

  Ljudje imajo zanimive stile, hrana je dobra, prvič sem se vozila z metrojem. Posebna izkušnja!

 Martina Klun, 1.C

Dostopnost