Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Na 21. Slovenskem festivalu znanosti z mednarodno udeležbo z naslovom »Na krilih modrosti« so dijaki naše gimnazije predstavili dve raziskovalni nalogi. Festival vsako leto organizira Slovenska znanstvena fundacija. Naši predstavitvi sta bili v četrtek, 22. 10. 2015. Med nami je bil tudi dr. Edvard Kobal, ki je idejni oče tega festivala. Vključil se je v razpravo ob predstavitvah nalog.

V času festivala je bila tudi posebna stojnica za predstavitev raziskovalnega in projektnega dela na GJP.

Mentorica: mag. Darja Silan

Raziskovalne festival 6Raziskovalne festival 5Raziskovalne festival 4Raziskovalne festival 3Raziskovalne festival 2Raziskovalne festival 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V torek, 20. 10. 2015, smo 21. Slovenski festival znanosti »Na krilih modrosti« obiskali tudi dijaki 3. C. Profesor Rok Capuder z Gimnazije Vič nam je skupaj s svojima dijakoma predstavil projekt o razvoju visokotehnološko razvite podmornice Calypso. Namenjena naj bi bila raziskovanju najglobljih točk morja. Izdelava je potekala v več fazah, na njej je delalo kar 50 dijakov. Zelo dobro so se organizirali, večino dela so naredili sami. Izdelavi podmornice so namenili svoj prosti čas, včasih so delali tudi med vikendi in ponoči. Proces je bil dolgotrajen in zapleten, pri tem so imeli veliko vzponov in padcev, kljub temu pa niso obupali, je dejal profesor Capuder. Dijaka sta nam povedala, da jih je to med seboj še bolj povezalo, postali so zelo dobri prijatelji. Bili so zelo vztrajni in delovni, ta trud se jim je na koncu tudi poplačal. Zelo jih je bilo zanimivo poslušati, saj so nam pripovedovali tudi o svojih prigodah med delom. Eden od njihovih ciljev je, da prodrejo tudi v tujino, in mislimo, da so na dobri poti. Pri tem jim želimo veliko sreče. Predstavitev nam je bila zelo všeč in veseli smo, da so svojo izkušnjo delili z nami.

Lina Ženko in Sara Vokić, 3. C

Podmornica 1Podmornica 2Podmornica 3Podmornica 4

Dostopnost