Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Spoštovani dijaki in dijakinje,

obveščamo vas, da je možna prijava in registracija v omrežje EDUROAM. Kratica pomeni Education Roaming, kar predstavlja široko brezžično omrežje, s samodejnim povezovanjem v poljubni dostopovni točki, ki je del omrežja. Omrežje je namenjeno izobraževalnemu okolju. To pomeni, da so uporabniki lahko le člani izobraževlanih ustanov (profesorji, študenti, dijaki, delavci knjižnic, inštitutov …). Inštitucije pristopajo k omrežju prostovoljno.

S tem, ko je Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana leta 2009 pristopila kot ponudnik dostopa, je uporabo omogočila tudi svojim zaposlenim in dijakom. Pristop je brezplačen. Po pridobitvi gesla in namestitvi vmesnika na računalniku, tablici ali telefonu pa pridobi uporabnik prost in brezplačen dostop v območju poljubne inštitucije, ki je član združenja. Pokritost po Evropi je dokaj dobra – informacije o dostopnih točkah so na spletu.

Vabimo vas, da pristopite k uporabi omrežja. Za pristop je potrebno:

  • da dosledno preberete in upoštevate Povabilo k prijavi v omrežje EDUROAM,
  • da dosledno preberete in upoštevate navodilo za izpolnitev Excel vrstice v preglednici Podatki za prijavo,
  • da v celoti in po navodilih izpolnite obrazec Prijava dijaka v omrežje EDUROAM.

Opozorilo: Prijavo oddajte v celoti in izpolnjeno natančno po navodilih, v nasprotnem primeru bo vaša prijava zavržena, prav tako vas ne bomo pozivali k popravkom!

Odpošiljanje uporabniških imen in gesel bo potekalo enkrat v mesecu!

 

 

 

 

Dostopnost