Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

V okviru predmeta študij okolja že nekaj let organiziramo ogled enega od tehnoloških obratov v Sloveniji in enega od naravoslovnih, ekološko ali okoljsko, zanimivih področji. V letošnjem letu sta ti dve lokaciji: tovarna aluminija TALUM Kidričevo in Hidroelektrarna Formin na Dravi.

Ekskurzija je enodnevna in je za dijake 2. A razreda sestavni del programa predmeta študij okolja. Udeležijo pa se je lahko tudi dijaki, ki so maturanti naravoslovnih predmetov, in vsi, ki vas ta področja zanimajo. Dijaki, vabljeni, da se prijavite in se nam pridružite!

V okviru ekskurzije si bomo ogledali več obratov za proizvodnjo in predelavo aluminija ter lokacijo, delovanje in okoljske vplive hidroelektrarne Formin. Oba ogleda prikažeta pomen pridobivanja tehnoloških dobrin, ki so pomembne po gospodarski in ekonomski plati. Istočasno pa tehnologije osvetlimo tudi z vidika vplivov na okolje in trajnostnega gospodarjenja v Sloveniji.

Ekskurzija bo v četrtek, 25. oktobra 2018. Odhod s parkirišča Dolgi most bo ob 7.30, povratek v Ljubljano (prav tako na Dolgi most) pa med 17.00 in 18.00. Dopoldne si bomo ogledali Talum, sledilo bo kosilo v Kidričevem in popoldne sledi ogled Formina. Cena ekskurzije bo okrog 20 €, 10 € je strošek, ki ga bodo starši poravnali s položnico, ostalo je prispevek iz sredstev Šolskega sklada. Odjave zaradi resnih ali zdravstvenih razlogov lahko sprejmemo do srede, 24. 10. 2018.

Prosim, da starši in dijaki podpišete spodnjo prijavnico in jo oddaste najkasneje do petka, 19. oktobra 2018, mentoricama ali svoji profesorici kemije.

Vodji ekskurzije: Helena Kregar, prof. kemije

mag. Darja Silan, prof. biologije

Vabilo s prijavnico

 

Dostopnost