Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Neprofitna mladinska organizacija Evropski mladinski parlament med poletnimi počitnicami v Ljubljani organizira petdnevno mednarodno konferenco za mlade. Rok prijav so podaljšali na petek, 15. 6. 2018. Za našo šolo je predvidenih pet mest. Zainteresirani dijaki se lahko prijavijo pri mentorici DS GJPL. 

Petdnevna seja je zastavljena kot simulacija dela Evropske komisije in bo združila preko 200 mladih iz celotne Evrope. Tekom konference  bodo dijaki preko debat izmenjali mnenja o aktualnih družbenih problemih in iskali rešitve, ki bodo ob koncu konference posredovane tudi poslancem Evropske komisije. Slednja je tudi podpornica naše organizacije, omenjena seja pa je sofinancirana tudi s strani programa Evropske Unije Erasmus +.

Evropski mladinski parlament s svojimi dogodki dijakom omogoča osvajanje veščin neformalne izobrazbe kot so javno nastopanje, ekipno delo in medkulturno sodelovanje, hkrati pa mladi pridobijo poznanstva in prijateljstva iz različnih držav ter preživijo čudovit teden v sproščenem akademskem okolju. Dogodek v celoti poteka v angleškem jeziku, tako da predstavlja tudi izvrstno priložnost, da dijaki nadgradijo svoje znanje govornega in pisanega angleškega jezika.

Konferenca bo potekala med 17. in 22. avgustom 2018 v Ljubljani. V ceno 60 evrov na osebo je vključeno petdnevno bivanje v dijaškem domu, prehrana (3 obroki dnevno), najem prostorov, materiali in mentorstvo. Vse podrobnosti o dogodku najdete v priloženi brošuri Predstavitev – Ljubljana 18.

Predstavitev – Ljubljana

Seznam prijav

Dostopnost