Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Na dan zemlje, 22. aprila 2013, smo v sklopu priprav na Ekošolo GJP organizirali prvi dobrodelni koncert.

Koncert 2Koncert 3

Organizacija je bila mnogoplastna, saj smo koordinatorice Ekošole želele vanj zajeti več vidikov in sporočil. Želeli smo proslaviti dan zemlje, ker se zavedamo, da je Zemlja resnično naš dom, za katerega moramo skrbeti tako mladi kot odrasli: starejši s svojim vzorom in mladi s tem, da razmišljajo in hodijo po njej z odprtimi očmi. Zato so dijaki predmeta študij okolja prebirali svoja razmišljanja na temo Zemljo so nam posodili otroci. Opozoriti smo želeli na to, da nam zemlja kaže svojo moč tudi skozi naravne nesreče, tudi s poplavami, ki so lani zajele Koroško. Pokazati smo želeli, kako pomembna je človeška solidarnost in pomoč sočloveku, ko ga prizadene nesreča in da je darovani 1 evro malo, če ga porabiš zase, in ogromno, če po en evro združi mnogo ljudi. V akciji zbiranja pomoči smo zbrali okrog 600 evrov. In nenazadnje želeli smo omogočiti glasbene nastope našim dijakom, ki so ustvarjalni, uspešni in perspektivni izvajalci najrazličnejših glasbenih zvrsti. Mislim, da smo v njihovi glasbi vsi udeleženci koncerta resnično uživali.

 Za sodelovanje se zahvaljujemo vsem, tudi ravnateljici Srednje šole Ravne na Koroškem, ki nas je pozdravila preko videoposnetka in ki nam pomaga pri posredovanju donacije prizadeti družini Grilc .

Hvala vsem, ki se sodelovali, predvsem tudi tehniku Boštjanu Breščaku, ki je uspešno povezoval vse naše želje, hotenja in možnosti.

Več o dogajanju si lahko ogledate preko povezave na arhiv R Slovenija, kjer je 20-minutna oddaja o pomenu naše prireditve. Posnetek koncerta si prav tako lahko ogledate na povezavi.

Helena Kregar,

koordinatorica Ekošole GJP

Posnetek iz koncerta:

Dostopnost