Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

21. septembra se je na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani (UL PEF) v Ljubljani odvijal dogodek z mednarodno udeležbo z naslovom:

Trajnosti naproti s soustvarjanjem na področju STEAM izobraževanja.

 Dogodek je organizirala Univerza v Ljubljani z namenom predstavitve aktivnosti in izkušenj različnih deležnikov s področja STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) v vzgojno-izobraževalni vertikali in širše.

Sestavni del tega dogodka je bil projektni dan z naslovom Podnebna pravila /Climate Rules, ki se ga je udeležila tudi ekipa dijakov naše šole. Delavnice so potekale v angleščini pod vodstvom mentorjev iz tujine.

Lev Trtnik, 2. A, Anna Klochenko in Dea Oven, obe iz 2. D, Lucija Rotar, Maks Žnidaršič in Oskar Rotar (vsi iz 3. A) so sodelovali v različnih idejnih izzivih in se zelo dobro izkazali na področju inovativnosti, sodelovanja in zagovarjanja svojih idej pred vsemi udeleženci.

Kontekst in vsebine Projektnega dne:

Climate Rules je izkustveni projekt, namenjen pametnim in trajnostnim vlaganjem v sodobne tehnologije. Naslavlja ključne teme: trajnost, globalizacija in tehnologija. Udeleženci se postavijo v vlogo voditeljev ali odločevalcev ter oblikujejo svojo vizijo razvoja in prihodnosti države, šole (tema: podnebne spremembe) in kako s konkretnimi aktivnostmi/podnebnimi ukrepi prenesti v vsakodnevno življenje.

Konkretni projektni izziv je presenečenje, organizatorji ga ne razkrijejo. Želijo, da udeleženci to bolj razumejo kot igro, načrtovanje, aktivno vključevanje.

Vsako šolo sestavlja ekipa 5/6 dijakov. Obvladati morajo angleščino, zaželeno je, da so komunikativni, ustvarjalni, iznajdljivi, preizkušali bodo tudi določene tehnične pripomočke.

Po koncu Projektnega dne bodo dijaki dobili dodatne naloge, ki bodo zasnovane tako, da pomagajo pri izvajanju predlogov in aktivnosti/podnebnih ukrepov v posamezni šoli.  Te naloge bodo vključene v končno vrednotenje za izbor ekipe, ki bo predstavljala SLO na virtualnem mednarodnem srečanju.

Iskrene čestitke vsem sodelujočim dijakom!

Mentorica: mag. Darja Silan

Dostopnost