Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Dijaki,

Zveza organizacij za tehnično kulturo Slovenije  ZOTKS​ tudi letos pripravlja vrsto taborov in poletnih šol. Prijavite se, zagotovo vam ne bo žal! Prijave že sprejemajo, število udeležencev pa je omejeno.
Obiščite tudi ZOTKino spletno stran.
PRVOMAJSKE POČITNICE – RAZISKOVALNI TABOR TRENTA

Za najmlajše raziskovalce, ki jih zanima svet gozdnih rastlin in živali, želijo iskati živalske sledi, se družiti s čisto pravim lovcem, podati na soško pot in prisluhnili zgodbam iz življenja Trentarjev. Od 27. do 30. aprila 2016, za raziskovalce stare od 9 do 12 let (oz. 3.  – 6. razred). Prijave že sprejemamo na naši spletni strani:

https://www.zotks.si/prvomajski-raziskovalni-tabor-trenta-2016

 

Biološki raziskovalni tabor v Slovenski Istri 2016

Na taboru bomo spoznavali rastlinstvo in živalstvo slovenske Istre, raziskovali biodiverziteto našega morja ter tamkajšnja zavarovana območja, v laboratoriju pa tudi nam neviden svet – od DNK preko genov vse do organizmov. Vse to pa bo potekalo v prelepem sredozemskem okolju med Izolo in Strunjanom! Od 3. do 8. julija 2016, za raziskovalce stare od  14 do 18 let.

https://www.zotks.si/biolo%C5%A1ki-raziskovalni-tabor-v-slovenski-istri-2016

 

POLETNA ŠOLA KEMIJSKIH ZNANOSTI 2016

Za tiste, ki jih veseli svet kemijskih poskusov. V laboratorijih in računalniških učilnicah Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo se boste spoznali z delom kemika, ki je praktično in tudi teoretično. Od 28. do 31. junija 2016, izključno za dijake, ki so že zaključili vsaj 1. letnik srednje šole (tisti, ki ste šele vpisani v srednjo šolo, dobite svojo priložnost naslednje leto)!

Za zlate zotkine nagrajence, ki bodo na tekmovanjih iz znanja kot nagrado dobili tudi brezplačno udeležbo na taboru, bomo do objave uradnih rezultatov državnega tekmovanja iz znanja kemije za Preglove plakete rezervirali 6 mest na poletni šoli. Seveda pa se lahko na poletno šolo vsi prijavijo že prej in šele naknadno izkoristijo morebitni nagradni kupon.

https://www.zotks.si/poletna-%C5%A1ola-kemijskih-znanosti-2016

 

Od projekta do objekta – poletna šola Fakultete za Gradbeništvo in Geodezijo 2016

Pridruži se Poletni šoli Fakultete za gradbeništvo in geodezijo in skozi poučne delavnice spoznaj naloge inženirjev gradbeništva, geodezije in vodarstva od priprave projekta do gradnje. Udeleženci bodo sodelovali pri gradnji čisto pravega objekta ter teden zaključili z njegovo slavnostno otvoritvijo. Od 4. do 8. julija 2016, za učence 8. in 9. razreda osnovne šole ter dijake srednjih šol.

https://www.zotks.si/od-projekta-do-objekta-poletna-%C5%A1ola-fgg-2016

 

Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Zaloška cesta 65

SI-1000 Ljubljana

tel: + 386 1 25 13 727

tabori@zotks.si, http://tabori.zotks.si

Dostopnost