Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Navodila za Plečnikov dan za dijake 3. letnika

Dijaki tretjega letnika boste dejavnosti Plečnikovega dneva posvetili vsebinam aktivnega državljanstva. Na voljo boste imeli 4 vsebinsko različne predstavitve v 6 skupinah. Vsak izmed vas si bo lahko na mladinski uri izbral dve vsebinsko različni delavnici, ki se ju bo udeležil ob 9h oz. ob 11h.

  1. DELAVNICA (UČ. 9)

“Predstavitev društva Hrtji svet Slovenije”

Smo društvo v javnem interesu, ki deluje na področju reševanja hrtov iz matičnih držav (Španija in Irska), kjer v večini nimajo možnosti posvojitve. Kot društvo posvečamo veliko pozornosti ozaveščanju predvsem mladih o kruti usodi teh psov in možnosti posvojitve pri nas.

  1. DELAVNICA (UČ. 10)

“Predstavitev Zavoda Bob z MC Bob in MC Ulca”

Zavod Bob je nevladna organizacija za mlade, je kultura, je kreativni prostor, je delovno mesto, je pisarna, je stična točka, je učni poligon, je skupnost … Razvija, utemeljuje in izvaja mladinsko in projektno delo ter različne oblike terenskega dela. Je tudi mladinski center, kjer se mladi neformalno izobražujejo, mrežijo ali kako drugače udejanjajo. Nudi priložnosti za razvijanje projektnih idej, potencialov in celostno podporo pri reševanju različnih življenjskih izzivov.

  1. in 4. DELAVNICA (UČ. 11 in 12)

Istočasno bosta ob 9.00 in ob 11.00 potekali dve delavnici na isto tematiko.

“Predstavitev delovanja Sindikata Mladi Plus”

Na delavnici Sindikata Mladi plus boste spoznali sindikat in različne oblike dela s poudarkom na študentskem delu. Razčlenili bomo pojem prekarnost in definirali dostojno delo. Seveda pa ne bomo pozabili niti na delavske in socialne pravice, ki bi morale pripadati vsem delavkam in delavcem.  

5. in 6. DELAVNICA (UČ. 13 in 14)

Istočasno bosta tako ob 9.00 kot ob 11.00 potekali dve delavnici na isto tematiko.

“Predstavitev dela poslanca Državnega zbora Republike Slovenije in pogovor s poslancem”

Šolo bosta obiskala poslanca Dean Premik in Damijan Zrim.

Dijaki bodo imeli možnost preko pogovora s poslancem spoznati delo Državnega zbora, temelje parlamentarizma, ureditev in delitev oblasti v Republiki Sloveniji ter odnos države do EU.

Dostopnost