Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Spoštovane dijakinje, dijaki!

Dijaška organizacija Slovenije v sodelovanju z Dijaško skupnostjo Ljubljana in slovenskim združenjem za boj proti raku dojk Europa Donna Slovenija ter ob podpori Študentske organizacije Slovenije in Mestne občine Ljubljana organizira okroglo mizo Vse o raku dojk! Mesec oktober ali rožnati oktober je namreč mednarodni mesec ozaveščanja o raku dojk. Europa Donna z različnimi dejavnostmi in dogodki osvešča o raku dojk in opozarja na pomen zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja bolezni ter odgovornosti do svojega zdravja. Podobno kot v večini razvitih držav je rak dojk tudi v Sloveniji najpogostejši rak pri ženskah. Rak dojk ni izključno bolezen žensk, saj sta med obolelimi tudi eden do dva odstotka moških.

Okrogla miza bo potekala v četrtek, 21. 10. 2021, ob 9.00 uri v Veliki dvorani ljubljanske Mestne hiše.

Na dogodku boste imeli priložnost prisluhniti osebnim zgodbam prebolevnikov, se seznaniti z zdravstveno-strokovnim ozadjem bolezni ter gostom zastaviti tudi svoja vprašanja.

Pozdravil nas bo tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković.

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna prijava in izpolnjevanje pogoja PCT. Več informacij lahko prav tako najdete na Instagram profilu @dijaskaorgslo.

Na dogodek se lahko prijavite na sledeči povezavi:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfU26D_2T5I8M4PNaCye77Bx99UBERCxzThDonZm6MgGBEaRQ/viewform

Dijaška organizacija Slovenije bo vsem udeležencem priskrbela opravičilo od pouka. Število mest na dogodku v Mestni hiši je omejeno. Obiskovalke in obiskovalce vljudno naprošamo, da na prizorišče pridejo 20 minut pred začetkom dogodka in pripravijo potrdilo o izpolnjevanju pogoja PCT.

Vsi dijaki, ki se boste dogodka udeležili, se morate predhodno dogovoriti z razrednikom!

Več info: mag. Andrea Premik Banič, prof. bio.

Dostopnost