Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

V torek, 25. 1. 2022, se nam je na čebelarskem krožku pridružila francoska novinarka ga. Patricia Oudit, ki pripravlja obsežno reportažo o slovenskem čebelarstvu za revijo GEO, ki izhaja v 145.000 izvodih in je prevedena v več jezikov. Zanimalo jo je delovanje našega krožka, o čem se pogovarjamo, kakšne delavnice imamo ipd.

Po srečanju z našo ravnateljico nam je strokovni mentor čebelarskega krožka, g. Aleš Süssinger, na uri predstavil temo »Zgodovina slovenskega čebelarstva in njegov gospodarski ter kulturni pomen «.

Ob spremstvu prevajalca (ki nam je povedal, da je bil pred mnogimi leti dijak naše šole) smo potem skupaj odšli pogledat še naš šolski vrt ter čebelnjak na zgornji terasi. Čebele se v tem letnem času ob nizkih temperaturah zadržujejo v čebelnjaku, kjer se v gruči ogrevajo in čakajo na pomlad.

Novinarka se je pogovarjala tudi z dijaki in jim pokazala revijo, za katero pripravlja prispevek, ki bo izšel v aprilu 2022. Ob koncu srečanja smo ge. Oudit predstavili še naš Erasmus+ projekt BeeLive, ki je tesno povezan z urbanim čebelarjenjem in ohranjanjem biodiverzitete v mestih. Vesela je bila, da smo preko tega programa povezani tudi s francosko šolo, naši dijaki pa so se na zanimiv način srečali s poklicem novinarke. Radovedni smo, kaj bo napisala o nas.

Au revoir!

Šolska mentorja krožka: mag. Darja Silan in Vital Mihelčič

Dostopnost