Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Šest dijakov 2. A razreda je sodelovalo pri polepšanju zelenih površin v BTC-ju. V ponedeljek, 16. 5. 2016, so skupaj z osnovnošolci, vključenimi v program Ekošola, posadili 1600 cvetlic pred Kristalno palačo.

Zasaditev, ki jo je v okviru projekta Misija zeleno omogočila družba BTC, sta v okviru projekta Šolska vrtilnica izvedli Ekošola in škofjeloška družba Knauf Insulation. Podporo projektu sta zagotovili še Semenarna Ljubljana ter logaška družba Unicommerce, ki je sodelujoče opremila z ročnim vrtnim orodjem Fiskars.

Mladi so se dela lotili v dopoldanskem času in ga uspešno zaključili v pičlih dveh urah.

Šest dijakov Gimnazije Jožeta Plečnika Ljubljana sta spremljali mentorici biologinji Maja Pavčič in koordinatorica programa Ekošola mag. Darja Silan. Ducat pridnih rok dijakov in dijakinj je tudi tokrat poskrbelo, da je zasaditev v BTC-ju po predhodno pripravljenih načrtih dijakov 2. A stekla hitro, natančno in kakovostno.

Ob zaključku sta njihovo delo ocenila tudi Gregor Cerar, nacionalni koordinator iz programa Ekošola, in Miha Mermal iz BTC CITY LJUBLJANA, ki je ob tej priložnosti poudaril: ”V družbi BTC v okviru projekta Misija zeleno podpiramo take trajnostno naravnane projekte, zato smo podprli tudi idejo, kako tudi mladostnike v urbanih središčih spodbujati k soustvarjanju zelenega okolja.

Svoje delo so mladi pred Kristalno palačo opravili več kot odlično, zahvala pa velja vsem, ki so v projektu tudi sodelovali.”

Misija zeleno 3Misija zeleno 2Misija zeleno 1

Dostopnost