Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Marca smo že tretje leto zapored v razredih, kjer se dijaki učijo francoščino, gostili francosko animatorko, ki v okviru programa Francoskega inštituta Charles Nodier «La France voyage» izvaja delavnice za igrivo učenje francoskega jezika.

Ker je v tem času pouk potekal še na daljavo, je Kathleen Bories z dijaki prek spleta izpeljala didaktično aktivnost – Pictionary, v kateri so s pomočjo risanja ugibali in pisali besede. Pri tem so ponovili in utrdili besedišče, ki smo ga že obravnavali v razredu, se naučili kakšno novo besedo, predvsem pa se merili v hitrosti iskanja in reševanja pravopisnih izzivov pri pisanju besed.

Kathleen je dijakom prestavila tudi svojo rojstno regijo, Auvergne, pokrajino vulkanov in zdravilišč, ter mesto Clermont-Ferrand, kjer najdemo veličastno gotsko katedralo, ki je v celoti zgrajena iz temnega vulkanskega kamna.

Za organizacijo in izvedbo delavnic se zahvaljujemo Francoskemu inštitutu v Ljubljani, Kathleen Bories in atašejki za sodelovanje na področju francoskega jezika Amandine Dubreuil Perronnet.

“Francija potuje” 2020

“Francija potuje” 2019

Dostopnost