Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Podrobnosti dogodka

  • Datum:

V sredo, 20. 9. 2023, bo za dijake 3. letnika organiziran športni dan. Dijaki se na dejavnost lahko prijavijo prek spleta (v spletni učilnici) od petka 8. 9. 2023 (od 19.00 ure dalje), do ponedeljka , 11. 9. 2023 (do 20.00).

Športni dan je obvezen za vse dijake.

V kolikor se športnega dneva iz kakršnegakoli razloga ne boste udeležili, ga morate nadomestiti z organizirano športno aktivnostjo.

Malica ta dan ni organizirana in si jo prinesete s seboj. V primeru, da bi radi imeli šolsko malico, si jo preko EAsistenta sami naročite, ter jo prevzamete dan prej na šoli.

Dijaki 3. letnikov lahko izbirajo med naslednjimi športnimi dejavnostmi:

1. PUSTOLOVSKI PARK GEOSS

Pustolovski park se nahaja v vasi Slivna, blizu geometričnega središča Slovenije (GEOSS). Je največji pustolovski park v Sloveniji. Koncept pustolovskega parka temelji na doživljajskem popotovanju preko posebej urejenega plezalnega poligona, ki je zgrajen med krošnjami dreves in to tako, da si obiskovalci sami lahko izbirajo sebi primerno težavnostno stopnjo. Več informacij na: http://www.pustolovski-park-geoss.si/si/

OPREMA: Športna obutev ali lažji pohodniški čevlji ter vremenu primerno športno oblačilo. Anorak ali manjši dežnik v primeru slabega vremena.

CENA: 18 € (vhod v park in plezalni pas) + prevoz z zavarovanjem. Za doplačilo 5 € greste lahko še na orjaški spust (zip line).

ZBIRNO MESTO: PARKIRIŠČE  DOLGI MOST, odhod: 9.00; predviden povratek ob 15.00.

2. RAFTING PO SAVI

Rafting po Savi (s startom v Medvodah in ciljem v Skok šport centru Tacen). Skok šport poskrbi za vodenje, spremstvo in kompletno opremo: plavalni jopič, čelado, neoprensko obleko, anorak po potrebi.

Športna oprema, ki jo potrebujete za športne aktivnosti: kopalke, majica, ki jo oblečete pod neopren, brisača, rezervna obutev za vodo (stare superge ali copati za morje – japonke niso dovoljene), vrečka za mokra oblačila.

Po raftingu je na voljo še igrišče za odbojko na mivki in nogomet.

CENA: 19 € rafting in nezgodno zavarovanje, lastni prevoz z LPP.

ZBIRNO MESTO: Medvode končna postaja – Postaja mestnega avtobusa št. 25 v Medvodah končna ob 11.10 uri.

Dijaki pridejo tja z mestnim avtobusom št. 25. Tam vas bo čakal en profesor športne vzgoje.

Z avtobusne postaje  Bavarski dvor (LPP 25 smer Medvode) je odhod avtobusa ob 10.37 (torej morate biti na postaji vsaj 10.30). Seveda lahko na avtobus št. 25 vstopite tudi na katerikoli drugi postaji smer Medvode (glej vozni red LPP).

KONEC: med 13.30 in 14.00 v Skok šport centru.

V bližini Skok šport centra na Brodu pod Šmarno goro (cilj raftinga) vozi avtobus št. 8 (vstopna postaja Tacenski most), cca. 5 minut hoje.

3. PLEZANJE V PLEZALNEM KLUBU LJUBLJANA

V Plezalnem klubu Ljubljana bodo poskrbeli za zanimiv in zabaven plezalni program. Vsi udeleženci dobijo plezalno opremo in strokovno vodenje.

Pleza se na različnih umetnih plezalnih stenah (tako visokih kot nizkih). V primeru lepega vremena se pleza na zunanji steni.

OPREMA: Športna oprema.

CENA: 20 € vodenje in oprema

ZBIRNO MESTO: 9.50 Pred Plezalnim centrom Ljubljana, Pesarska cesta 10, Ljubljana.

KONEC: 12.45.

4. POHOD NA TOŠKO ČELO

Lažji pohod, primeren za vse dijake.

ZBIRNO MESTO ZA POHODNIKE: Vižmarje – postaja mestnega avtobusa št. 1, 1B, N1, 15, 25, pri Lidlu in Merkurju.

BREZPLAČNA AKTIVNOST

ČAS ZBORA: 9.00; povratek: 13.30.

OPREMA ZA POHODNIKE: Vremenu primerna športna obutev ter oblačilo, manjši nahrbtnik, manjši dežnik. Neprimerno obuti bodo poslani domov. Pohod bo izpeljan v vsakem vremenu.

Morebitne odjave zaradi opravičljivih razlogov so možne do vključno ponedeljka, 18. 9. 2023, na e-naslov anja.grzinic@gjp.si

Če se prijavljeni dijak (brez odjave) ne bo udeležil športnega dneva, mora plačati stroške prevoza in zavarovanja.

Aktiv prof. športne vzgoje                                                         Ravnateljica Lidija Žigon

(vodja športnega dneva Anja Gržinič, prof. ŠVZ)                                                 

Dostopnost