Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

V petek, 31. januarja, smo se v okviru pouka študija okolja odpravili na celodnevno ekskurzijo v Krško. Izlet je bil razdeljen na tri dele. Naša prva postojanka je bil interaktivni multimedijski center za izobraževanje o energiji – Svet energije. Tukaj smo se naučili, kako deluje nuklearna elektrarna in kako proizvaja energijo. Spoznali smo tudi druge okolju prijazne načine pridobivanja energije, kot so vetrne ter sončne elektrarne. Po kratkem predavanju pa smo se na igriv način naučili izvajati eksperimente o elektriki ter si ogledali Teslove izume.

Drugi del ekskurzije je bil sicer najkrajši, a najbolj ekskluziven, saj smo imeli priložnost kratkega ogleda samega kompleksa jedrske elektrarne. NEK je pomembna strateška točka za oskrbo z električno energijo v Sloveniji in je temu primerno zavarovana, fotodokumentacije za ta del ekskurzije ni.

Za zaključek ekskurzije pa smo obiskali ribnik nad Brestanico. Predsednik lokalne ribiške družine z dolgotrajno tradicijo nam je predstavil skrb ribičev za življenje in vzrejo rib ter nas poučil o pomenu ribolova. V gostišču ob ribniku smo se pogostili tudi z odličnim kosilom.

Jakob Zalar, 2. A

 

Dostopnost