Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

EKOKVIZ – šolsko tekmovanje EKOŠOLE bo potekalo dne 10. 12. 2021 med 15. in 17. uro preko spleta.

Letošnji temi sta: evropska kohezijska politika in energija. Vsekakor zelo zanimivi temi, posebej prva, saj posega na mladim večinoma neznano področje družbenega življenja.

PRIJAVA: Do 26. 11. 2021 se prijavite preko spletnega obrazca.

1. Predstavitev vsebin tekmovanja: Kohezijska sredstva so nepovratna sredstva Evropske unije, s katerimi podpira številne projekte in programe in so razdeljena na šest področij. Upravljanje finančnih sredstev urejajo stroga pravila, ki zagotavljajo nadzor nad porabo sredstev.

Za mlade so v okviru programa izvajanja evropske kohezijske politike predvidena številna področja, ki izkoriščajo priložnosti pri reševanju podjetniških izzivov, zaposlovanju in izobraževanju.

Video gradivo: Posnetek

Energija je ena od osnovnih delov našega vesolja. Uporabljamo jo za delo, energija razsvetljuje naša mesta, poganja naša vozila, ogreva naš dom, z njo kuhamo, predvajamo glasbo, poganja stroje … Vse, kar počnemo in opazujemo, je tako ali drugače povezano z energijo.

V letošnjem gradivu boste spoznali razlago in pomen trajnostne energije ter se seznanili z obnovljivimi viri energije in njihovimi prednostmi.

2. Predstavitev terminov tekmovanja v šolskem letu 2021/22:

Šolsko tekmovanje bo potekalo 10. decembra 2021, med 15.00 in 17.00, preko spletnega mesta. Dijaki iste šole morajo tekmovati istočasno. Dijaki tekmujejo pod šifro. Tekmujejo lahko le dijaki, ki jih je mentor prijavil do razpisanega roka v spletno aplikacijo. Na regijsko tekmovanje se uvrstijo najboljši trije dijaki iz posamezne šole po številu točk, glede na nivo izobraževanja.

Regijsko tekmovanje bo potekalo 10. januarja 2022. Za regijsko tekmovanje bo dodatno gradivo, ki bo objavljeno po zaključku šolskega tekmovanja na spletni strani pri projektu Ekokviz SŠ 2021/2022. Na državno tekmovanje se uvrstijo najboljši dijaki iz posamezne regije (osrednjeslovenska, mariborska, celjska, pomurska, novomeška, obalna, severnoprimorska in gorenjska), ki so dosegli najvišje število točk na posameznem nivoju izobraževanja.

Državno tekmovanje bo potekalo 17. februarja 2022, na eni od sodelujočih šol. Na državnem tekmovanju bodo dijaki reševali test preko spleta. Vse potrebne informacije najdete na spletni strani EKOŠOLE Slovenija.

Pravilnik tekmovanja

Priprava na tekmovanje bo dne 3. 12. ob 13.30 v učilnici 24.

Vabljeni k tekmovanju!

Mentorica Ekokviza Ekošole GJP: mag. Darja Silan

Dostopnost