Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Veseli smo nove ureditve na ravni strehi naše šole, ki jo je v skladu z dediščino arhitekta Jožeta Plečnika načrtovala arhitektka, ga. Dalija Tanšek. Spomladi bo to postala šolska terasa, odprta proti soncu in  zamejena z igrivimi vijugami ograje, ob kateri so umeščeni prostori za druženje in posedanje med odmori. Krožne in eliptične oblike povečujejo stabilnost in varnost ograje, kar je bilo vodilno izhodišče arhitekturne zasnove. Betonska korita pa imajo dvojno funkcijo: so del konstrukcije ograje in so obenem prostor za zelenje. Tako oblikovana obstoječa terasa je postala varna za uporabo in v utesnjenih pogojih lokacije v mestu ponuja dijakom prostor za poglede v vesolje (astronomski krožek), naravo in na najlepše točke Ljubljane. V velikem osrednjem delu je postavljen okrogel podij, ki spominja na antične govorniške trge. Tu bomo lahko imeli pouk na prostem, razne prireditve, predstave in debatne krožke.

V sodelovanju s strokovnjaki iz društva Pazi!park bomo v mesecu aprilu betonska korita ozelenili z rastlinami in tako prostoru dodali še parkovno noto. Zgodbe rastlin nas bodo razveseljevale skozi vse letne čase, za njih pa bodo skrbeli dijaki, ki jim je terasa tudi namenjena.

Lepa izkušnja s postavitvijo šolskega vrta na mali terasi se torej v letošnjem letu nadgrajuje z veliko teraso, od koder se odpira imeniten pogled na našo lepo Ljubljano.

Velika_terasa-Pogledi-simulacija-visine

TerasaTerasa 2Terasa 3

Dostopnost