Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Od 23. do 27. aprila 2013 je potekala sedma mobilnost mednarodnega projektnega tima Comenius NaTurE v Nemčiji v mestu Prien ob jezeru Chiemsee. Mednarodnega srečanja so se udeležile vse sodelujoče projektne države: Nemčija, Italija, Francija, Portugalska, Latvija, Poljska, Belgija, Španija, Grčija, Turčija in Slovenija. Iz naše šole smo se srečanja udeležili profesorici mag. Selma Štular Mastnak in mag. Darja Silan ter štirje dijaki: Rok Pučnik (3. A), Florijan, Kocbek (2. A), Maša Plečnik (3. A) in Anja Emri (3. A).

 Nemcija udelezenciNemcija dijaki

Namen srečanja je bil predstavitev vseh produktov pojekta NaTurE na Kongresu mladih, ki je potekal na gostujoči gimnaziji Ludwig Thoma Gimnasium v mestu Prien. V okviru omenjenega kongresa so dijaki predstavili: analizo vprašalnika o drži, navadah in odnosu dijakov do okolja (N=840), izvajane mobilnosti, avdio-vizualni slovar, ekokoledar, dokumentarni film (vsaka država po 5 minut).

 

V okviru mobilnosti smo si ogledali grad Ludwiga II. na Herren Insel, predstavo z ujedami z vsega sveta ob mestu Aschau (Falknerei Burg), Hišo narave v Salzburgu (Haus der Natur, Salzburg) in odšli na izlet v gore (Mount Kampenwand).

Prenočišče za dijake je bilo organizirano pri nemških družinah.

Mag. Selma Štular Mastnak, vodja projekta

Dostopnost