Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Comenius KretaPeta mobilnost projektnega tima Comenius NaTurE je potekala od 25. do 29. septembra 2012 na Kreti, v mestu Ierapetra, v organizaciji partnerske šole 1st EPAL Ierapetra. Mednarodnega srečanja so se udeležile naslednje države: Nemčija, Italija, Francija, Litva, Poljska, Belgija, Turčija in Slovenija. Iz GJP sta se srečanja udeležili profesorici mag. Darja Silan ter mag. Selma Štular Mastnak, šolska koordinatorica projekta.
Namen srečanja je bil evalvacija 1. leta projektnega dela, načrtovanje aktivnosti v 2. letu projektnega dela in izobraževanju ter predstavitvi posebnih, redkih vrst flore in favne s Krete (Giannis Zaharakis, profesor kemije na 1st EPAL Ierapetra).

V okviru Centra za izobraževanje okolja (Center of environmental education) smo si ogledali Omalos plateau-Viannos (Natura 2000 area), planoto na nadmorski višini 1400 m, ki služi kot naravni rezervat vode. Vodenje je bilo organizirano s strani strokovnjakov s fakultete WWF Hellas.
Zadnji del srečanja je sprva potekal na šoli 1st EPAL Ierapetra, kjer smo si ogledali predstavitev in potek pouka. Nato pa smo se z ladjo odpeljali na otok Chryssi island, ki je od Ierapetre oddaljen 15 km. Na otoku smo si ogledali redke, posebne vrste rastlin in živali.

 

Dostopnost