Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Spoštovani dijaki, spoštovani starši in profesorski zbor!

Naša gimnazija se v okviru programa Ekošola prizadeva za aktivno delovanje pri raznih okoljskih problemih in pobudah. Tako vas vabimo, da se pridružimo vseslovenski akciji pogozdovanja naših gozdov, ki jih je spomladi prizadel žledolom. Akcije se lahko udeležite posamezno ali v skupini. V kolikor se odločite za sodelovanje, prosim, da to sporočite na studij.okolja.gjp@gmail.com

Odbor Ekošole GJP

Prilagamo informacije, pridobljene na spletnih straneh:

V soboto, 15. novembra, bosta Zavod za gozdove Slovenije in Zveza tabornikov Slovenije pripravila vseslovensko prostovoljsko akcijo, med katero bodo ljubitelji narave v gozdovih, ki jih je februarja letos poškodoval žled, sadili sadike gozdnega drevja. Pro­stovoljci se za pogozdovanje lahko prijavijo na spletni strani www.obnovimo-gozdove.si Število udeležencev za posamezne lokacije je omejeno.

Na vseh zbirnih mestih bodo prostovoljce ob 9.30 dopoldne pričakali taborniki in gozdarji, ki jim bodo pokazali pravilno sajenje sadik in jih seznanili z vlogo gozdov. Denar za sadike so prispevala nekatera podjetja, skupine ter tudi občani, ki s pošiljanjem SMS-sporočil s ključno besedo GOZD na številko 1919 še vedno lahko prispevajo 1 evro za nakup sadik.

V sklopu akcije Obnovimo slovenske gozdove želijo pobudniki v soboto posaditi nekaj manj kot 28.000 sadik mladih iglavec in listavcev.

 

Prijave še zbirajo

Na območju ljubljanske območne enote bodo akcije potekale v Kamniku in Volčjem Potoku ter v Ljubljani pri gostilni Čad in v bližini rekreacijskega središča Mostec, medtem ko bodo na slovenjgraškem območju prostovoljci mlada drevesa sadili v Legnu in Šmartnem, na območju blejske območne enote zavoda pa bodo pomladili del gozda v Spodnjih Gorjah.

Tisti, ki bi želeli priskočiti na pomoč pri obnovi gozdov in zasaditi nekaj mladih sadik, se še vedno lahko prijavijo tudi za sajenje dreves v območnih enotah Sežana, Kranj, Tolmin in Celje. Pobudniki akcije si želijo, da bi se jim na Taboru nad Knežakom, ki je del sežanske območne enote zavoda za gozdove, pridružilo vsaj 30 prostovoljcev, medtem ko bi v Hrastjah pri Kranju potrebovali vsaj 20 udeležencev. Več kot 4000 sadik bodo marljivi prostovoljci zasadili tudi v tolminski območni enoti. V Križni Gori pri Colu bodo posadili 1000 sadik, medtem ko imajo za gozdove v Cerknem pripravljenih 1500 sadik oziroma 1800 sadik za gozdove pri Kanalu ob Soči. V celjski območni enoti bo pogozdovanje potekalo v Svetem Jerneju pri Ločah v bližini Slovenskih Konjic, kjer taborniki upajo, da bo vsaj 20 prostovoljcev poprijelo za rovnice in s skupnimi močmi posadilo 1500 sadik.

Najobsežnejša pomladitev gozdov bo potekala v bližini Postojne, natančneje v vasi Slavina pri Prestranku. Pobudniki akcije imajo namreč za to območje, ki je bilo med najbolj prizadetimi, pripravljenih kar 6000 sadik, potrebujejo pa vsaj sedemdeset udeležencev pogozdovanja. Zajeten kup sadik bodo posadili tudi v brežiški in kočevski območni enoti Zavoda za gozdove Slovenije, kjer upajo, da bo v Radečah okoli 40 prostovoljcev zasadilo 2800 sadik oziroma v Polomu pri Kočevju vsaj 30 prostovoljcev 2000 sadik.

Prijavite se lahko na spletni strani:

http://obnovimo-gozdove.si/

https://sl-si.facebook.com/obnovimogozdove

Dostopnost