Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

4. februarja 2016 smo se dijaki iz 1. C, 2. B, 2. C, 2. E in 2. G odpravili na izmenjavo s srednjo šolo Alhakén II v andaluzijsko mesto Córdoba v Španiji. Tako se je pričela sedemdnevna izkušnja, ki je ne bomo nikoli pozabili, saj smo spoznali nove prijatelje.

Na pot smo odšli ob 9.00 s parkirišča Dolgi most. Odpeljali smo se do letališča v Bergamu, od koder smo poleteli v andaluzijsko prestolnico Seviljo, nato pa se odpeljali z avtobusom v Córdobo. Pred šolo so nas pričakali starši in dijaki, s katerimi smo se že spoprijateljili preko spleta.

Prvi dan smo odšli v šolo, kjer smo se med seboj bolje spoznali in ogledali smo si njihovo šolo in kako izgleda njihov vsak dan. Vsak dan smo spoznavali znamenitosti prelepe Córdobe in Andaluzije. Najbolj se nam je vtisnila v spomin Mezquita (nekoč mošeja, danes katoliška cerkev), ki je lep primer zlitja različnih slogov in religij.

Córdoba mi je bila tako všeč, da bi v njej tudi živela. Dobila sem prijatelje za vedno. Ogledali smo si tudi Granado in znano Alhambro. Izmenjava pa je imela čar zaradi drobnih trenutkov, ki smo jih doživljali skupaj. Poleti se nameravam vrniti v Córdobo.

Španci so zelo živahni in nikoli niso slabe volje, zato mi ni bilo niti za trenutek dolgčas. Med nami so se spletle vezi, ki jih bomo v srcu nosili za vedno. Najhujši del izmenjave je bil, ko smo se enkrat morali ločiti.

Če le imaš možnost, pojdi na izmenjavo. Ne le da boš spoznal prijatelje, dobil boš tudi novo družino in hišo, ki jo boš lahko obiskal poleti. Izmenjava mi bo ostala v spominu za vedno, saj je bil to eden najlepših tednov v mojem življenju.

Nadja Pajk, 2. C

IZMENJAVA 17IZMENJAVA 9IZMENJAVA 23IZMENJAVA 1IZMENJAVA 12IZMENJAVA 2Cordoba 2016_1IZMENJAVA 3IZMENJAVA 29IZMENJAVA 32IZMENJAVA 33Izmenjava Tana 6Izmenjava Tana 5Izmenjava Tana 4Izmenjava Tana 3IZMENJAVA 14IZMENJAVA 13Izmenjava Tana 9IZMENJAVA 6IZMENJAVA 25Izmenjava Tana 8IZMENJAVA 22IZMENJAVA 8IZMENJAVA 21

Dostopnost