Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Dobro kuham, zdravo jem 2017/18

Šola kuhanja za mlade začetnike v kuhanju – srednješolce

Kje: na BIC Ljubljana, V Centru kulinarike in turizma KULT 316, Prušnikova 74, Ljubljana – Šentvid.

Kdaj: ob sobotah od 9.00 do 15.00 ure.

V šolskem letu 2016/2017 smo, po dolgoletnih uspešnih otroških delavnicah, izvedli štiri kulinarične delavnic za srednješolce. Delavnice, ki so se za udeležence štele v skupek OIV, so bile raznolike, pestre in predvsem poučne. Poleg samega kuharstva smo se dotaknili nekaterih zdravstveno-prehranskih tem, poskušanja in ocenjevanja pijač ter hrane, pravil bontona in marsikaterih drugih zanimivih tem. Ni manjkalo dobre volje, smeha in konec koncev dobre pijače in jedače.

V šolskem letu 2017/2018 bomo ponovno izvedli štiri delavnice za dijake, katerih cilj je dijakom na zanimiv in poučen način predstaviti različne skupine makrohranil in kaj lahko z njimi v kuharstvu počnemo. Spoznali bodo, da je znanje, ki ga pridobijo v šolskih klopeh, zelo uporabno v kuhinji.

V novembru (25. 11. 2017) bomo uporabljali predvsem moko in različne škrobe, tako nam peka pic ne uide. Ker je zimski čas, čas sladkanja, bodo jedi na decembrskih delavnicah (2. 12. 2017) vsebovale sladkor na tak ali drugačen način. Spomladi (3. 3. 2017) bomo spoznali, da maščobe morda niso le tako slabe v naši prehrani in da lahko s primerno uporabo pripravimo odlične jedi. V poletnem času (19. 5. 2017) bodo na jedilniku bolj osvežujoče jedi, za katere bomo uporabili različne vrste beljakovin.

Na delavnici dijak prejme gradivo z opisanimi postopki za pripravo in postrežbo jedi. Za delavnico dijaki potrebujejo udobna oblačila, čisto in nedrsečo obutev ter pisalo. Kuharsko kapo in predpasnik dobijo na tečaju.

Kulinarično delavnico vodijo mentorji s področja kulinarike in prehrane (diplomirani inženir živilstva in višja predavateljica s področja gastronomije in prehrane) s sodelovanjem študentov 1. in 2. letnika BIC Ljubljana, Višje strokovne šole, program gostinstvo in turizem.

Cena: 35 € / delavnico

Kontakt: mira.kranjec@bic-lj.si

Dostopnost