Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

KitajscinaGimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana sodeluje pri poskusnem uvajanju kitajskega jezika v gimnazije. V sodelovanju s Konfucijevim inštitutom Ekonomske fakultete v Ljubljani in v sodelovanju z OŠ Trnovo, kjer je sedež konzorcija ljubljanskih šol za poučevanje kitajščine, bomo na Gimnaziji Jožeta Plečnika Ljubljana tudi letos izvajali pouk kitajščine. Dijaki bodo lahko dve uri tedensko obiskovali interesno dejavnost (OIV) in tako sodelovali v projektu uvajanja kitajskega jezika v gimnazije. Učenje kitajskega jezika bosta vodili dve učiteljici – slovenska in kitajska. Vaša slovenska učiteljica bo, tako kot v preteklem letu, dr. Katja Simončič, učiteljica iz Kitajske pa se nam bo pridružila po jesenskih počitnicah.

Informativno predstavitev pouka bo izvedla sinologinja Katja Simončič v četrtek, 10. 10. 2013, ob 14.15 v učilnici 25 v 4. nadstropju. Predstavitev bo trajala 30 do 45 minut.

Brezplačni tečaj Spoznavanje kitajske kulture in jezika bo potekal ob sredah od 14.30 do 16.00 v učilnici 25 v 4. nadstropju naše šole. (Obstaja možnost dogovora tudi za drug termin.)

Tečaj se bo začel 16. 10. 2013 in bo potekal do pomladi, skupaj 60 učnih ur.

V okviru timskega pouka bodo dijaki sproti slišali kitajsko in slovensko razlago. Poleg jezika bodo dijaki spoznal tudi kitajsko kulturo in kitajske pismenke. Obstaja pa tudi možnost sodelovanja s kitajsko gimnazijo skupaj z izmenjavo dijakov, dijaki bodo imeli večjo možnost udeležbe na jezikovnih šolah v Sloveniji in na Kitajskem ter predvidoma možnost štipendiranja in študija na Kitajskem. Povečajo se lahko tudi zaposlitvene možnosti po končanju šolanja.

 

Na predstavitvi se boste lahko prijavili na tečaj, lahko pa se prijavite tudi po e-pošti na naslov: gjp@guest.arnes.si , zadeva: Prijava na tečaj kitajščine. V prijavi navedite podatke: ime, priimek in oddelek – razred. Skupina bo štela do dvajset dijakov.

Učbenike bo predvidoma priskrbel izobraževalni center IC iz Ekonomske fakultete v Ljubljani preko partnerske ustanove Konfucijski inštitut v Ljubljani s sedežem na EF.

Vabljeni torej na predstavitev v četrtek, 10. 10. 2013, ob 14.15 v učilnico 25 v 4. nadstropju in na tečaj vsako sredo od 14.30 do 16.00 od 16. 10. 2013 dalje.

Ravnatelj Anton Grosek

Dostopnost