Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Med urami, namenjenimi študiju okolja, smo z dijaki predelovali odpadne izdelke ter embalažo v ponovno uporabne predmete. Delavnico sta vodili dve mentorici iz kulturno ekološkega društva Smetumet. Člani društva o sebi pravijo, da so se organizirali z namenom kritičnega razmišljanja in reševanja problematike odpadkov in odnosa družbe do okolja ter soljudi. Skozi spoj umetnosti, ekologije, oblikovanja in igranja problematizirajo posameznikov odnos do narave, potrošnje, odpadkov in sodobnega načina življenja.

Vsak dijak je izdelal enega od dveh vrst uporabnih predmetov: »nosečo vrečo« iz starih majic ali denarnico iz embalaže za kavo ali kakav.

SmetumetSmetumet pri delu

Dijaki so bili navdušeni nad preprostostjo predelave zavrženih majic in embalaže v uporabne ter estetske predmete, ki jih bodo lahko uporabljali. Pri tem so se prijetno zabavali ter se naučili preprostih tehnik izdelave. Vsekakor je bila delavnica korak v smeri naše temeljne odločitve – postati ekošola in naše dijake ozaveščati o različnih možnostih odgovornega odnosa človekovega odnosa do sveta, ki ga obdaja.

 

Organizacija delavnice: mag. Darja Silan

 

Dostopnost