Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani vabi k scenarističnem ustvarjanju vse slovenske srednje šole. Z namenom širjenja filmske kulture vsako leto razpisujemo že tradicionalni natečaj za Grossmannovo nagrado za najboljši scenarij za kratki film ali TV dramo, na katerem sodelujejo študenti slovenskih univerz. Leta 2011 smo mu zaradi zanimanja med srednješolci dodali še natečaj za najboljšo srednješolsko filmsko zgodbo. Natečaj poteka do 2. decembra 2013.

Tudi letos želimo z natečajem spodbuditi srednješolce k filmskemu ustvarjanju in razmišljanju. Udeleženci natečaja lahko napišejo sinopsis oziroma zgodbo za kratek igrani film (trajanja do 15 minut) na poljubno temo, ne daljšo od 3000 znakov.

Kratke zgodbe, na katerih naj bodo navedeni ime in priimek avtorja, razred ter naziv in naslov šole ter e-poštni naslov avtorja, pošljite v štirih izvodih na naslov UL AGRFT, Nazorjeva 3, 1000 Ljubljana, z oznako »Srednješolska Grossmannova nagrada«.

Natečaj je namenjen izključno srednješolcem, žirija bo izbrala tri najboljše zgodbe. Nagrajenci bodo prejeli knjižno nagrado s filmsko tematiko in dobili možnost ogleda profesionalnega filmskega snemanja. Imena nagrajencev bodo objavljena na spletni strani UL AGRFT do 31. decembra 2013.

Besedilo razpisa za srednješolce je pripeto sporočilu. Prosimo, da ga postavite na ustrezno vidno mesto in da dijake, ki bi jih razpis utegnil zanimati, opozorite nanj.

Upamo, da se boste pridružili našim prizadevanjem za širjenje filmske kulture in ustvarjalnosti med srednješolci. Za dodatne informacije o natečaju se lahko obrnete na Lili Bibič (01 2150 412 int. 202, ftv@agrft.uni-lj.si). V kolikor vas zanima tudi sodelovanje druge vrste (npr. predstavitev naših študijskih programov za bodoče maturante, organizacija filmskih delavnic ali projekcij), nam to, prosimo, sporočite.

Veselimo se prispevkov dijakov vaše šole in vas lepo pozdravljamo!

Lili Bibič

UL AGRFT
Oddelek za film in televizijo
Nazorjeva 3
1000 LJUBLJANA

tel.: +386 1 251 04 12, int. 202

fax.: +386 1 251 74 33

www.agrft.uni-lj.si

lili.bibic@agrft.uni-lj.si.

 

Dostopnost