Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Od 10. do 13. marca 2016 smo bili dijaki naše gimnazije skupaj s profesoricami in nemškim študentom Michelom Brakom  v CŠOD v Kočevju, kjer smo se intenzivno pripravljali na ta za nas zelo pomemben izpit.  Preko raznovrstnih vaj, predstavitev in pogovorov v nemščini smo opazno razširili naše znanje in besedišče, se zabavali ob gledanju nemških filmov in se imeli super. Kljub ne najboljšemu vremenu smo doživeli utrip tega majhnega kraja daleč na jugu naše domovine, uživali v čistem zraku in si ustvarili nepozabno izkušnjo. Prepričani smo, da bomo ob taki pripravi izpit opravili prav vsi.

Michel: “Auch für mich als Muttersprachler war es eine sehr interessante Erfahrung. Ich bin erstaunt, mit welchem Einsatz und welcher Konzentration die Schüler und Schülerinnen bei der Sache waren. Ich habe ebenfalls viele neue Dinge lernen dürfen. Nun drücke ich allen TeilnehmerInnen  für die DSD II-Prüfung die Daumen! Ihr schafft das!” (Michel Brake)

Tudi zame kot naravnega govorca nemščine je tabor predstavljal zanimivo izkušnjo. Bil sem prijetno presenečen, s kakšno vnemo in zbranostjo so dijaki sledili programu. Tudi sam sem se naučil marsikaj novega in sedaj držim pesti za izpit. Gotovo se boste dobro odrezali (Michel Brake).

20160313_101859DSD3DSD2DSD1

Dostopnost