Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

V okviru pregledne razstave Arhitektura 19. stoletja na Slovenskem v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje razpisujejo natečaj kratkega filma na temo arhitekturne kulturne dediščine, na katerem lahko sodelujejo mladi ustvarjalci.

V 19. stoletju je nastalo toliko gradenj kot nikdar dotlej: tradicionalne meščanske hiše in plemiške palače, večstanovanjske najemniške hiše, prve stanovanjske stavbe v delavskih kolonijah, cerkve, kapele, sinagoge, samostani, gradovi in dvorci, rotovži, javne palače, gledališča, šole, železniški kolodvori, hoteli, zdravilišča, bolnišnice, zapori, vojašnice, trdnjave, arhitekturno urejene odprte javne površine, pokopališča, mostovi in tovarne.

Nekatere izmed stavb je načel zob časa in so malomarno ogledalo naši družbi ter tarča vandalizma. Nekatere so napolnjene z novimi vsebinami, a vsaka pripoveduje lastno zgodbo.

Muzej za arhitekturo in oblikovanje vabi mlade, stare od 8 do 28 let, da posnamejo kratek film in pokažejo, kako vidijo arhitekturo, ki je zaznamovala njihovo mesto, ter jo povežejo s svojo zgodbo. Več informacij je v priponki in na spletni strani.

 

 

Dostopnost