Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Od 3. do 8. februarja 2024 smo bili na obisku pri svojih gostiteljih iz IES Alhakén II v Córdobi.

Nekaj vtisov dijakov:

Obisk Cordobe (oz. izmenjava s špansko šolo) je bil najboljša možna izkušnja. Španci so bili izjemno gostoljubni in so nas sprejeli z odprtimi rokami. Ustvarila sem ogromno novih prijateljstev in jih zelo težko zapustila. Vesela sem, da izmenjave še ni konec in bo aprila čas, da Špance sprejmemo k nam domov in jim zagotovimo vsaj toliko izjemnih trenutkov, kot smo jih imeli mi pri njih, ali še več. Besede niso dovolj, da bi opisala kako se veselim njihovega obiska Ljubljane in sem neizmerno hvaležna za to izkušnjo.

Ula Dekleva, 2. F

To je bila do sedaj moja druga izmenjava in mislim, da z lahkoto prekosi mojo prvo, ki je bila izmenjava s Švedsko v osnovni šoli. Ne gre samo za odprtost ljudi, ki je seveda v Španiji veliko večja, ampak gre za celo izkušnjo na sploh. Pari so bili večinoma izbrani perfektno in sem res vesela, da sem se s svojo partnerko tako lepo povezala in navezala. Izleti so bili zanimivi, lepi, enkratni! Družini sem zelo hvaležna, saj so mi res hoteli predstaviti svojo kulturo in hrano, ki je bila nepojmljiva. Lačna res nisem bila! Všeč mi je bila kilaža kovčkov (ravno prav meja 20 kg). Sem zelo zadovoljna in vem, da mi bo to ostalo v spominu za vedno.

Ela Jambrošič, 2. C

Na izmenjavi mi je bil najbolj všeč zadnji večer, ki smo ga vsi preživeli skupaj. Spoprijateljila sem se z vsemi in vse bom pogrešala. Najbolj si bom zapomnila popoldan, ko smo v šoli jedli paello.

Ella Porovne, 2. C

Na izmenjavi je bilo super. Res sem zelo uživala. Španci so bili zelo prijazni, skrbni, ljubeznjivi. Všeč mi je bilo, da smo imeli vsak dan nekaj prostega casa. Obe profesorici + njihovi profesorji so bili super in so lepo poskrbeli, da nam je bilo vsem udobno. 10/10 bi priporočila sošolcem. Bilo je muy bien 🙂

Risa Ravrič, 2. C

Na izmenjavi sem se imela zelo v redu. Všeč so mi bile stavbe, posebej Alhambra, in hrana (ocvrti jajčevci z medom).

Eva Lah, 2. F

Dostopnost