Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Z dijaki 2. A smo v petek, 27. 5.,  in v soboto, 28. 5. 2016, v CŠOD Čebelica Čatež izvedli tabor Študij okolja. Na taboru je bilo prisotnih 24 od 30 dijakov.

Glavni namen in vsebina tabora je predstavitev ekoforenzičnih seminarskih nalog. Eksperimentalni, opazovalni in terenskoraziskovalni del naloge dijaki izvedejo v času od novembra do aprila, nato napišejo in oddajo nalogo, na taboru pa sošolcem pripravijo predstavitev. O vsaki temi po predstavitvi še razpravljamo s pomočjo vprašanj, tako da v povprečju porabimo 20 minut za predstavitev posamezne naloge.

Dijaki tabor ocenjujejo kot strokovno zanimivo in prijetno družabno doživetje. Pogrešajo namreč druženje s sošolci iz razreda in zelo cenijo to, da se bolje spoznajo po prijateljski plati in tudi z vidika sposobnosti, ustvarjalnosti in kvalitetno narejenega izdelka. Vse to smo ugotovili v zaključnem pogovoru, v katerem so dijaki argumentirano izpostavili tisto nalogo, ki jim je bila najbolj všeč, povedali, kako so se lotili in izvedli svojo nalogo ter kako ocenjujejo tak način dela, kakršen je na taboru ŠOK.

Mentorici sva zelo veseli vrste kvalitetnih nalog. Nekaj nalog je tako dobrih, da so že ustrezen osnutek za izdelavo raziskovalne naloge v 3. letniku. Upava le, da se bodo dijaki raziskovanja zares lotili.

Helena Kregar, prof. kemije, in mag. Darja Silan, prof. biologije

Tabor SOK 1Tabor SOK 2Tabor SOK 3

Dostopnost