Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Dijaki so lahko izbirali med tremi destinacijam.

Skupna statistika obiska športnega dneva:
•    Skupno število prijavljenih na vse 3 destinacije: 201 dijak
•    Skupno število prisotnih: 172 dijakov
•    Odstotek obiska: 85 %

1.    destinacija: Pustolovski park Postojna
Kraj odhoda: Parkirišče na Dolgem Mostu
Čas odhoda: 1. skupina – 8:30; 2. skupina – 9:30

Skupno število vseh dijakov, ki so se udeležili aktivnosti v parku je bilo 56 od prijavljenih 64.  Obisk je bil 87,5 %.
Prvo skupino so spremljali naslednji profesorji: Ana Medvešček, Anamarija Štimec in Jasna Fajfar. Drugo skupino sta spremljali: Lara Stele Šalamon in Marija Gruden.
Po vožnji z avtobusom smo na parkirišču v Postojni pojedli malico. Vodja parka nas je odpeljal na zborno mesto in nazorno predstavil park, prikazal rokovanje s plezali in podal varnostna navodila. Dijaki so imeli na izbiro 3 težavnostne stopnje prog. Aktivnosti v parku so potekale brez večjih posebnosti. Vreme je bilo sončno in naklonjeno dijakom.
Športni dan je bil uspešen, kar so z nasmeški kazali zadovoljni dijaki in dijakinje.

2.    destinacija: Veslanje s kajaki po Savi
Kraj odhoda: Parkirišče Dolgi most ob 9:00
Od 41 prijavljenih dijakov, jih je prišlo 34, kar je 83% obisk.
Spremljevalci so bili štirje, in sicer: Goran Jablanov kot vodja, Melita Meglič, Anja Sovič in Urša Kastelic Vukadinovič.
Zaradi visokega vodostaja na reki Krki smo na hitro spremenili destinacijo in se podali veslat na reko Savo z vodniki Skok športa. Razdelili smo se v 2 skupini. Prva skupina je šla na veslanje, druga pa na pohod v okolico Tacna, Vikrč do Verja. Ker je bilo vreme dokaj mrzlo, so se dekleta odločila veslati v raftingu, fantje pa v kajaku. Kasneje smo zamenjali skupini. Na koncu smo se pomerili še v igri nogometa in uspešno ter brez poškodb zaključili športni dan.  

3.    destinacija: Pohod na Toško čelo
Kraj odhoda: Vižmarje ob 10:00
Športnega dneva v obliki pohoda se je udeležilo 82 dijakov od 96 prijavljenih. To je 85 % obisk. Spremljevalcev je bilo 7, in sicer: Marko Kolbezen kot vodja, Anja Gržinič, Jože Senica, Pia Bučar Lešnik, Alenka Cvetkovič, Dragica Kadunc, Majda Pešec.  
Malico so dijaki dobili na začetku pohoda v Vižmarjah. Pot je bila primerna, vsi dijaki so jo brez težav opravili. Na vrhu smo imeli daljši postanek. Pohod smo zaključili v Vižmarjah na izhodišču.

Poročilo napisala: Anja Gržinič

Dostopnost