Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

ISA Instutut vabi mlade ustvarjalce k sodelovanju na natečaju kreativnega izražanja »Medkulturnost nas bogati«, ki je del projekta »Razvijamo medkulturnost kot novo obliko sobivanja«.

Natečaj traja od 15. januarja do 15. marca 2015. Svoje izdelke sodelujoči pošljejo s priporočeno pošto na naslov: ISA institut, Prešernova cesta 5, 1000 Ljubljana, s pripisom na ovojnici: »Medkulturnost nas bogati«. Dela morajo biti oddana najkasneje do 24.00 ure, dne 15. marca 2015.

Namen natečaja »Medkulturnost nas bogati« je krepiti vrednote medkulturnosti, dvigovati nivo zavesti o različnosti kultur, pomenu dobrih medkulturnih odnosov in medkulturnega sobivanja. Prav tako je namen natečaja spodbuditi otroke in mlade, da izrazijo svoja videnja, pozitivna mnenja in opažanja o tem, kako lahko širijo vrednote medkulturnosti in prispevajo k dobrim medkulturnim odnosom in sobivanju v njihovih šolah, družinah, v kraju, lokalni skupnosti, kjer živijo ali širše v Sloveniji.

Kdo lahko sodeluje na natečaju? Na natečaju lahko sodelujejo učenci osnovnih šol od 6. do 9. razreda in dijaki srednjih šol v Sloveniji.

Na natečaju lahko sodelujete z delom na temo: »Medkulturnost nas bogati. Širimo medkulturnost v družini, šoli in družbi«

Dela so lahko:

– stripovska zgodba, narisana v poljubni tehniki, v obsegu do 5 strani, na vsaki strani od 2 do 8 sličic/format A3.

– fotografija ali kolaž fotografij, oddano v digitalni obliki, v jpg formatu. Fotografije ne smejo biti digitalno manipulirane.

– kratek video, katerega priporočljiva dolžina je 5 min, sestavljen naj bo iz vizualnih materialov, posnetih s katero koli napravo za snemanje, dovoljeno je dodati audiomaterial, vendar z avtorskimi pravicami. Zaželeni format videa je lahko eden izmed naslednjih: AVI, QuickTime (mov), MPEG, Flash.

Vsaka na natečaju sodelujoča šola lahko prijavi največ 3 dela.

Dostopnost