Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

Končno! Po več letih načrtovanja in razmišljanja, kaj bi vendarle lahko postavili na šolski terasi (površine cca 50 m2) ob učilnici in vajalnici iz biologije, smo 8. aprila 2015 postavili lesene podstavke za visoke in nizke grede. Glavnino lesenih podstavkov smo izdelali iz palet, ki so donacija podjetja Semenarna Ljubljana.

Vrt 1 Vrt 2

Po načrtih krajinskih arhitektov skupine PaziPark smo z izvajalcem inž. Urošem Cento in s pomočjo pridnih rok dijakov iz 1. a pripravili vse za pripravo zasaditve. Pri prenosu materiala in orodja pa so sodelovali tudi dijaki iz drugih razredov.

V tem tednu bomo dobili še donacijo iz podjetja Urbanscape-Knauf Insulation ter substrat za naše gredice iz podjetja Semenarna Ljubljana.

Šolski vrt bo polepšal poglede skozi okna dveh učilnic, omogočil bo samostojno raziskovalno delo pri različnih predmetih in nam omogočil pridelavo nekaterih vrtnin. Gre za zelenjavno-okrasni vrt, kjer nas bodo razveseljevala zelišča, dišavnice, vrtnine ter tudi okrasne rastline in cvetje.

Nastajanje našega vrta boste lahko spremljali tudi preko šolske spletne strani. Vsi, ki bi želeli sodelovati pri postavitvi in urejanju šolskega vrta, se lahko javite pri svojih profesoricah biologije.

Pomlad prihaja! Tudi na teraso naše šole. Podrobnosti v predstavitvi.

Vsem pa, ki ste pomagali postaviti »temelje« našega vrta, se iskreno zahvaljujemo.

Mentorica: mag. Darja Silan

(Pazi!park je skupina krajinskih arhitektov, ki delujejo na različnih področjih, kot raziskovalci, urbanisti, načrtovalci in oblikovalci odprtega prostora. Aktivnosti skupine so usmerjene predvsem v seznanjanje in ozaveščanje javnosti o pomenu in vrednosti odprtega prostora v mestih in se udejanjajo preko razstav, delavnic, dogodkov in urbanih intervencij.)

Dostopnost