Skoči na glavno vsebino
+386 1 620 42 00 info@gjp.si

15. septembra 2017 so v Krki mladim srednješolskim raziskovalcem podelili Krkine nagrade. Prijavljenih je bilo 29 raziskovalnih nalog. Predsednik uprave in generalni direktor Krke ter predsednik častnega odbora Krkinih nagrad Jože Colarič in dr. Aleš Rotar, član Krkine uprave, direktor Razvoja in proizvodnje zdravil ter predsednik Sveta Sklada Krkinih nagrad, sta na slovesnosti 28 dijakom podelila Krkine nagrade za 13 raziskovalnih nalog.

Z nagradami in priznanji želijo prepoznati, spodbuditi in razvijati ustvarjalne ideje dijakov, obenem pa izraziti tudi priznanje mentorjem, ki dijakom omogočajo prve stike z raziskovalnim delom.

Letošnjo Krkino nagrado je dobila tudi naša dijakinja Kaja Klemenc iz 4. e razreda.

Njena raziskovalna naloga nosi naslov:

»Načrtovanje in testiranje nevrološko relevantnih inhibitorjev procesov naravne imunosti vpletenih v nevrodegenerativne bolezni«

Raziskovalno nalogo je opravila na Kemijskem inštitutu pod mentorstvom mlade raziskovalke Petra Sušjan, mag. biotehnologije, Forensic Science MSc, uni. dipl. bioteh., ki je bila pred leti tudi naša dijakinja, na kar smo še posebej ponosni. Kajina šolska mentorica je bila mag. Darja Silan.

Pred slavnostno podelitvijo so organizirali tudi tradicionalni simpozij, na katerem so avtorji najboljših raziskovalnih nalog, prejemniki letošnjih Krkinih nagrad, javno predstavili svoje naloge. Predstavitve so vključevale tudi vprašanja udeležencev simpozija, tako strokovnjakov iz podjetja kot tudi drugih institucij, na katera so avtorji suvereno odgovarjali ter pokazali svoje znanje in sposobnost razmišljanja. Poudariti pa velja, da imajo pri spodbujanju mladinskega raziskovalnega dela ključno vlogo profesorji, ki z mentorstvom dijake usmerjajo k poglobljenemu delu na posameznih znanstvenih področjih in jih vodijo skozi raziskovalni proces.

Več na:

https://www.krka.biz/sl/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/krkine-nagrade-za-srednjesolske-raziskovalne-naloge/9466

Prejemniki 47. Krkinih nagrad. Kaja je v zgornji vrsti 4. z desne.

Kaja s svojo šolsko mentorico

Kaja s svojo šolsko mentorico

Dostopnost